Οι Χανιώτες όποιο ψηφοδέλτιο κι αν επιλέξουν, οφείλουν να αποδοκιμάσουν αυτούς που «εκπορνεύουν» τον πολιτικό βίο

οι-χανιώτες-όποιο-ψηφοδέλτιο-κι-αν-επι-739187

Πριν από ένα χρόνο διαφωνώντας με τον Δήμαρχο Χανίων για μια σειρά από σημαντικά θέματα που έχουν κριθεί στην συνείδηση όλων, επέλεξα να παραιτηθώ από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα, καθώς και απο Δημοτικός Σύμβουλος.

Κρίνοντας ότι η διαφωνία μου δεν έπρεπε να σταθεί τροχοπέδη στην επίτευξη του όποιου Δημοτικού Έργου, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στη Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως απέναντι στους Δημότες, παρέδωσα την έδρα στη παράταξη με την οποία είχα εκλεγεί, παραμένοντας ενεργός πολίτης. Παράλληλα δήλωσα την επιθυμία μου να μη συμμετέχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Είναι σε όλους σας γνωστό ότι οι σχέσεις μου με τον κύριο Βάμβουκα, ήταν και παραμένουν διαταραγμένες, λόγω της αποχώρησης μου από την Δημοτική Αρχή.

Γι’αυτό και η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης μου, δεν πρέπει να εκληφθεί ως σανίδα σωτηρίας στο επερχόμενο εκλογικό Βατερλώ του Δήμαρχου.

Με την παρούσα επιστολή δεν επιθυμώ επίσης να σταθώ στις παγιωμένες, ως πολιτική τακτική, ομαδικές μετακινήσεις υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, που για μένα πέραν από τη πολιτική κυβίστηση, κρύβει επικίνδυνες τάσεις εξουσιολαγνείας.

Στόχος της επιστολής μου, είναι η καταδίκη του πολιτικού αμοραλισμού συγκεκριμένων υποψηφίων, που ως φαινόμενο, έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

Και συγκεκριμένα επιθυμώ να καυτηριάσω την ανηθικότητα όλων αυτών, οι οποίοι συνεχίζουν να υπηρετούν την Δημοτική Αρχή από επιτελικές θέσεις ενώ παράλληλα επέλεξαν να κατέλθουν στις εκλογές με άλλους συνδυασμούς, χωρίς να παραιτηθούν από τις έμμισθες θέσεις ευθύνης που πλέον καταχρηστικά διατηρούν.

Όλοι αυτοί γνωρίζουν εκ του ασφαλούς, ότι ο κύριος Βάμβουκας δεν θα τους καθαιρέσει από το αξίωμα που κατέχουν, είτε γιατί δεν διαθέτει «πάγκο», είτε γιατί δεν τολμά να πράξει το αυτονόητο.

Πορεύονται λοιπόν στο δημόσιο βίο, προτάσσοντας έναν αξιακό κώδικα που προάγει την ανηθικότητα, την ανεντιμότητα, την φαυλότητα και την πολιτική εξαχρείωση.

Από τις παραπάνω διαπιστώσεις που δεν νομίζω ότι αποτελούν μόνο προσωπικές απόψεις, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι βιώνουμε μια συνεχόμενη κρίση πολιτικών αξιών.

Ως ενεργός πολίτης, θλίβομαι σήμερα περισσότερο από ποτέ, διότι η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, σε συνδυασμό με την ηθική παρακμή των «δημοτικών πολιτικών νομάδων», διαβρώνει τις αρχές και τις αξίες της πολιτικής.

Όσο δε η «πολιτική παιδεία» του νεοέλληνα και τα ερεθίσματα που την «προάγουν» παραμένουν ευτελή και πολλές φορές επικίνδυνα φοβάμαι ότι ο κατήφορος δύσκολα θα αναστραφεί.

Για μένα οι Χανιώτες έχουν μια επιλογή, όποιο ψηφοδέλτιο και εάν επιλέξουν, οφείλουν να αποδοκιμάσουν όλους τους 《εσαεί αυτόκλητους σωτήρες》 που «εκπορνεύουν» τον πολιτικό βίο.

Καλή Ανάσταση των πολιτικών ηθών.

Μιχάλης Βλαχάκης

πρώην Αντιδήμαρχος

Δήμου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook