Οι αριθμοί PIN που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον κωδικό της κάρτας σου

Με τις ψηφιακές συναλλαγές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, η προστασία των λογαριασμών μας γίνεται κάθε μέρα και πιο σημαντική. Οι δύσκολοι κωδικοί, η διπλή επαλήθευση ταυτότητας ή η προσθήκη δακτυλικού αποτυπώματος αποτελούν αποτελεσματικές μεθόδους προκειμένου να καταφέρουμε να κρατήσουμε μακριά τους πιθανούς «διαρρήκτες» της περιουσίας μας. Πόσοι, όμως, από εμάς τα κάνουμε όλα σωστά;

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η εταιρεία Data Genetics δημιούργησε μια λίστα με τα λιγότερο ασφαλή PIN, τα οποία χρησιμοποιούν τα περισσότερα άτομα στις χρεωστικές ή στις πιστωτικές τους κάρτες. Για την έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα που συμπυκνώθηκαν από πίνακες κωδικών πρόσβασης που είχαν κυκλοφορήσει, εκτεθεί και χακαριστεί. Από τη συγκεκριμένη μελέτη προέκυψε ότι τουλάχιστον ένα στα δέκα άτομα είχε στον λογαριασμό του το PIN «1234».

Ένα τέτοιο PIN δεν προστατεύει όσο θα έπρεπε τον λογαριασμό μας, για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Τα υπόλοιπα PIN στη λίστα είναι τα: 1111 (το έχει το 6,02%) 0000 (1,88%) 1212 (1,2%) 7777 (0,75%) 1004 (0,62%) 2000 (0,61%) 4444 (0,53%) 2222 (0,52%) 6969 (0,51%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε στο PIN μας τα γενέθλια του ή της συντρόφου μας, τα δικά μας, των παιδιών, και φυσικά να μην έχουμε τον ίδιο κωδικό σε περισσότερες από μία τράπεζες.

Συνιστούν επίσης να αλλάζουμε το PIN μία φορά το χρόνο, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε πολύ την κάρτα μας. Και, κυρίως, έχουμε στο γραμμένο σε κάποιο χαρτάκι στο πορτοφόλι μας τον κωδικό.

gazztta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕύκολη μηλόπιτα με τριφτή ζύμη
Επόμενο άρθροΝΔ: Δύο διαγραφές και τρεις παραιτήσεις σε τρία χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ