Οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» βάζουν «φρένο» στις δωρεές – Μειώθηκαν οι προσφορές στις δομές

οι-αποκαλύψεις-για-την-κιβωτό-του-κόσ-1580937

Την πρόθεση ανθρώπων να ανακαλέσουν τις δωρεές ακινήτων που έχουν κάνει προς την «Κιβωτό του Κόσμου» περιγράφει η συμβολαιογράφος Αθηνών και μέλος του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Χριστίνα Μάνδρου.

Όπως υπογράμμισε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», «είναι σημαντικό να παραμείνει η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην κοινωφελή δράση και τον εθελοντισμό».

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχουν άνθρωποι που απευθύνονται στους συμβολαιογράφους εκδηλώνοντας την πρόθεσή τους να ανακαλέσουν τις διαθήκες για να ορίσουν άλλον κληρονόμο για τα ακίνητά τους και όχι για την Κιβωτό. Προσωπικά έχω έρθει σε επαφή με πελάτες που είναι προβληματισμένοι και σκέφτονται να προβούν σε αλλαγή των διαθηκών τους. Όπως επίσης υπάρχουν σκέψεις ανθρώπων να κινηθούν δικαστικά και να ζητήσουν την ανάκληση των δωρεών. Ακόμα δεν υπάρχει αγωγή που έχει κατατεθεί με τέτοιο αίτημα. Είμαστε ακόμα σε επίπεδο προθέσεων».

Κόβουν και τις δωρεές μέσω καρτών και ηλεκτρονικών πληρωμών

Απότομη κάμψη στις δωρεές προς διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς καταγράφουν τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών και καρτών των τραπεζών αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της Κιβωτού του Κόσμου, συμπαρασύροντας τις ενισχύσεις που γίνονται άμεσα και έμμεσα μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, καρτών και εφαρμογών προς άλλες φιλανθρωπικές δράσεις.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στις πληρωμές προς το συγκεκριμένο ίδρυμα ωστόσο, όπως αναφέρουν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κλονισμός εμπιστοσύνης έχει συγκρατήσει τις ενισχύσεις γενικά προς όλα τα ιδρύματα.

Εκδότες καρτών, τράπεζες ακόμη και εφαρμογές για ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών, προϊόντων και υπηρεσιών είχαν συνδέσει ενισχύσεις προς διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Άλλοτε ένα ποσοστό των αγορών προοριζόταν προς κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, σε άλλες περιπτώσεις υπήρχε η επιλογή κατά την πληρωμή να δοθεί ένα ποσό προς τον οργανισμό της επιλογής, ενώ είχαν δημιουργηθεί και ξεχωριστά προγράμματα επιβράβευσης που περιελάμβαναν την προσφορά χρημάτων αντί για εξαργύρωση των πόντων, ανάλογα με το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών, το είδος της κάρτας κλπ.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το μέγεθος του κλονισμού της εμπιστοσύνης και του περιορισμού των δωρεών μέσα από κάρτες και ηλεκτρονικές αγορές θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Διότι παραδοσιακά η μεγαλύτερη αξία των προσφορών πραγματοποιείται παραδοσιακά τις τελευταίες ημέρες κάθε έτους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η συνολική αξία των προσφορών μέσω καρτών, ηλεκτρονικών πληρωμών και πάγιων συνδρομών κινείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς το 2022 ενισχύθηκαν από την προσθήκη των ενισχύσεων προς την Ουκρανία.

Επίσης, μικρότερη πτώση παρατηρείται σε ετήσιες ή περιοδικές συνδρομές κυρίως προς μεγάλους οργανισμούς.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook