Οι απίθανες χρήσεις της οδοντόκρεμας, εκτός από το βούρτσισμα

Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι έχουμε πολλά προϊόντα που μπορούν να χρησιμεύσουν και αλλού, εκτός από το βασικό τους σχεδιασμό. Μάλιστα, πολλά από αυτά, μοιάζουν με μικρά «θαύματα» που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια σε δύσκολες καταστάσεις.

Κι ένα από αυτά είναι και η οδοντόκρεμα. Γιατί μπορεί «προορισμός» της είναι να μας χαρίζει ένα αστραφτερό χαμόγελο, όμως, μπορεί να χρησιμεύσει και άλλου. Και μάλιστα, με θαυμαστά αποτελέσματα.

Δείτε πού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε:

Απομακρύνει τη βρωμιά από το σίδερο σιδερώματος

Βάλτε λίγη από την οδοντόκρεμά σας σε ένα πανί και τρίψτε το σίδερο. Σκουπίστε με ένα άλλο νωπό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες μελανιού και κρασιού

Πάρτε το λεκιασμένο ρούχο σας και βάλτε πάνω στον λεκέ λίγη οδοντόπαστα. Τρίψτε το έντονα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό, βάλτε το στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά.

Βγάλτε την κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα

Ο τρόπος είναι απλός. Βάλτε οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και πιέστε την για να γίνει επίπεδη μαζί με την τσίχλα χρησιμοποιώντας έναν χάρακα ή κάτι ανάλογο. Μόλις η οδοντόκρεμα στεγνώσει, η τσίχλα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Κάντε τα κοσμήματα να λάμψουν ξανά

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη από την πάστα και τρίψτε τα διεξοδικά. Εφαρμόζεται σε όλα τα μέταλλα, από χρυσό μέχρι πολύτιμες πέτρες.

baby.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ