Οι απατεώνες επεκτείνονται και στα ξενοδοχεία της Κρήτης: Πώς έκλεψαν 52.000 ευρώ – Οι δύο περιπτώσεις που ερευνούν οι αρχές

οι-απατεώνες-επεκτείνονται-και-στα-ξε-852213

Στο… στόχαστρο απατεώνων έχουν μπει και οι ξενοδόχοι της Κρήτη που με πρόφαση να κλείσουν κάποιο πακέτο διακοπών μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους «αδειάζουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο είναι τα περιστατικά εξαπάτησης ξενοδόχων που ερευνούν τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη.

Το πρώτο περιστατικό αφορά σε έναν ξενοδόχο στο Ρέθυμνο που τον προσέγγισαν δύο άγνωστοι με πρόφαση να κλείσουν την διαμονή τους για ολιγοήμερες διακοπές.

Οι συζητήσεις κράτησαν κάποιες ημέρες και τελικά οι άγνωστοι έπεισαν τον ξενοδόχο να τους δώσει το IBAN αλλά και τους κωδικούς του προκειμένου να γίνει η συναλλαγή. Οι άγνωστοι χωρίς να χάσουν στιγμή μπήκαν στον λογαριασμό και «σήκωσαν» 52.000 ευρώ!

Το δεύτερο περιστατικό αφορά μία ξενοδοχειακή μονάδα στο Ατσιπόπουλο με τους αγνώστους να προσεγγίζουν την ιδιοκτήτρια για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα, κατάφεραν να αποσπάσουν και τα δικά της στοιχεία (IBAN και κωδικούς) και μπήκαν μέσα στον λογαριασμό της για να της τραβήξουν 70.000 ευρώ. Ωστόσο η ιδιοκτήτρια συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ειδοποίησε την τράπεζα που πάγωσε όλες τις διαδικασίες και πρόλαβε την τελευταία στιγμή να «μπλοκάρει» τη μεταφορά του ποσού.

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook