Οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ – Μήνυμα από το Νοσοκομείο Χανίων

οι-ανάγκες-σε-αίμα-δεν-σταματούν-ποτέ-1236186

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, από την Διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» κα Αρετή Σκορδυλάκη, εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση ευαισθητοποίησης των πολιτών:

«Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και τον Ερυθρό Σταυρό ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Είναι η μέρα που τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης ο οποίος με αλτρουισμό και χωρίς ανταμοιβή προσφέρει λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα του.

Το κεντρικό μήνυμα για φέτος είναι «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ. ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟ» (GIVE BLOOD AND KEEP THE WORLD BEATING) προβάλλοντας τη συστηματική και όχι μόνο σε περιόδους κρίσης ανάγκη για αίμα.

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες , έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία και την ευσυνειδησία τους στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.

Ας θυμόμαστε ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ.

Στην προσπάθεια για εξεύρεση αίματος δεν χωράνε φόβοι , αναστολές και αναβολές.

Όλοι εσείς που είστε υγιείς: ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ «ΔΥΝΑΜΗ» ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ!!!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook