«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες – Ψάχνουμε διαρκώς κατάλληλα κτήρια» – Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων για τους παιδικούς σταθμούς

οι-ανάγκες-είναι-πολύ-μεγάλες-ψάχνο-1442749

Δυσεύρετες θα είναι και φέτος για τις οικογένειες στα Χανιά οι θέσεις στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων, με τις αιτήσεις να είναι ήδη σε εξέλιξη  (ΕΔΩ) . Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Βαλυράκης μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, για την φετινή διαδικασία που έχει στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ζήτησης καθώς για την απόφαση για πλήρη απαλοιφή τροφείων για όλες τις οικογένειες, την οποία έλαβε το ΔΣ του οργανισμού.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Βαλυράκης, «οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, δυστυχώς δεν θα καλυφθεί η ζήτηση – πρέπει συνεχώς να είμαστε σε μια διαδικασία εύρεσης κατάλληλων κτηρίων και φυσικά πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης».

Για την χρονιά 2022-23 υπάρχουν στον Δήμο Χανίων 530 θέσεις για νήπια άνω των 2,5 ετών και 186 θέσεις για βρέφη από 18 μηνών. Ο αριθμός των θέσεων παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι καθώς ναι μεν κλείνει για εργασίες αναβάθμισης ο παιδικός σταθμός της Νέας Χώρας, όμως μπαίνει σε λειτουργία ο νεόδμητος σταθμός Κουμπέ – Νεροκούρου.

Έτσι, με την επαναλειτουργία το 2023 της Σούδας, της Νέας Χώρας αλλά και την λειτουργία του σταθμού στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου, θα δοθεί μια «ανάσα» ειδικά στην φιλοξενία βρεφών όπου οι αιτήσεις είναι τουλάχιστον τριπλάσιες σε σχέση με τις θέσεις που διατίθενται.

Πάντως χαρακτηριστικό είναι ότι τα ακριβή στοιχεία δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν καθώς πολλές οικογένειες υποβάλλουν αιτήσεις και μέσω ΔΟΚΟΙΠΠ και μέσω ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό φέτος όπως και πέρυσι, τα αποτελέσματα του ΔΟΚΟΙΠΠ θα δημοσιοποιηθούν μετά τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ (αιτήσεις τον Ιούλιο) έτσι ώστε να αντικατασταθούν όσες μητέρες έχουν πετύχει στον ΔΟΚΟΙΠΠ και στη συνέχεια λάβουν Voucher από άλλες επιλαχούσες του ΔΟΚΟΙΠΠ.

«Αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 31 Μαϊού γίνονται οι αιτήσεις για τις θέσεις του Οργανισμού. Πρόκειται για 156 θέσεις για νήπια και 18 θέσεις βρέφη» ανέφερε ο κ. Βαλυράκης, σημειώνοντας πως όταν προκηρυχθεί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα διατεθούν ακόμα 536 θέσεις για νήπια και 186 για βρέφη.

Σύμφωνα με την 43/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ για τη σχολική περίοδο 2022-2023, οι θέσεις ανά σταθμό είναι οι κάτωθι :

• Δ΄ Παιδικός σταθμός Παχιανά Αν. Μάντακα 86, 12 θέσεις

• Γ΄ Παιδικός σταθμός Χανίων Λενταριανά Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου, 14 θέσεις

• Ζ΄ Παιδικός σταθμός Χαλέπα Ελ. Βενιζέλου 168α, 8 θέσεις

• Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Σούδας Εθ. Βενιζέλου 4, κ2 θέσεις για βρέφη και 10 θέσεις για το νηπιακό

• Γ΄ Παιδικός σταθμός Σούδας οικισμός Ναυστάθμου, 50 θέσεις

• Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου Νεροκούρου, Νεροκούρου 112, 12 θέσεις

• Παιδικός σταθμός Λιλιπούπολη Νεροκούρου, Νεροκούρου 112, 9 θέσεις

• Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου, Μπιρμπίλη 22, 6 θέσεις για το βρεφικό τμήμα και 9 θέσεις για το νηπιακό

• Βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Κυδωνίας, Νικολακάκη, 6 θέσεις για το βρεφικό και 20 θέσεις για το νηπιακό

• Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Ακρωτηρίου Κουνουπιδιανά Καραϊσκάκη 1, 2 θέσεις για το βρεφικό και 9 για το νηπιακό

• Παιδικός σταθμός Περιβολίων Πλατεία Ηρώων Περβόλια, 5 θέσεις

• Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, 2 θέσεις για το βρεφικό τμήμα και 10 θέσεις για το νηπιακό τμήμα

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όλες οι πληροφορίες, η ηλεκτρονική δήλωση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οδηγίες σχετικά με την ψηφιακή υποβολή των αιτήσεων, είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dokoipp.aitiseispoliton.gr και στο site του Δήμου Χανίων: www.chania.gr

«Αγκάθι» η υποστελέχωση

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, η υποστελέχωση αποτελεί «αγκάθι» στην σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών όπως και όλων των τμημάτων του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στους παιδικούς υπάρχουν 69 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνοτναι διαρκώς και 54 μόνιμοι. Μάλιστα για σήμερα έχει προγραμματιστεί το δικαστήριο των συμβασιούχων που ζητούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

«Εμείς ως διοίκηση είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων. Εννοείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πάνω από τις μισές δομές του οργανισμού. Βέβαια δεν αποφασίζουμε εμείς, αποφασίζει το Πρωτοδικείο» σημείωσε ο κ. Βαλυράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook