Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου, αν θέλεις πλούσια, μακριά μαλλιά

οι-αλλαγές-που-πρέπει-να-κάνεις-στη-δια-1050683

Iσως να έχεις ήδη προσπαθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου, ακολουθώντας τοπικές θεραπείες κι εφαρμόζοντας επαγγελματικά προϊόντα, αλλά και αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις εργαλεία styling που τα ταλαιπωρούν. Κι όμως να μην έχεις πετύχει ακόμη το αποτέλεσμα που πάντα ήθελες: μακριά, πλούσια, υγιή μαλλιά.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται αλλού, γιατί η ομορφιά πηγάζει πρώτα από όλα από μέσα μας!

Η ισορροπημένη διατροφή παίζει και αυτή τον δικό της καθοριστικό ρόλο. Ειδικοί έχουν καταλήξει πως όταν αυτή είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, τότε ενισχύουν την υγεία της τρίχας και προωθούν την πιο γρήγορη ανάπτυξή της.

Παράλληλα, μια τέτοια διατροφή είναι ένα win- win game, μιας και βελτιώνει την υγεία σου γενικότερα!

Τι πρέπει να προσθέσεις σήμερα κιόλας στο πιάτο σου και γιατί:

Σπανάκι, γιατί είναι πλούσιο σε σίδηρο, ένα μέταλλο που βοηθά στην μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και χαρίζει υγεία στα μαλλιά.

Κολοκυθόσπορους, γιατί είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου, ένα ιχνοστοιχείο που τείνει να διατηρήσει μια ισορροπία στις ορμόνες του οργανισμού, μειώνοντας την τριχόπτωση. Ενώ είναι απαραίτητο και για τη σύνθεση της δομικής μονάδας της τρίχας, δηλαδή της κερατίνης.

Στρείδια, τα οποία είναι μια σπουδαία πηγή τόσο σιδήρου, όσο και ψευδαργύρου.

Αβοκάντο, γιατί είναι μια τροφή που περιέχει καλή ποσότητα βιταμίνης Ε. Ενισχύει την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη Ε καθυστερεί την «γήρανση» στα μαλλιά και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα προστατεύει την τρίχα από την αφυδάτωση, κλειδώνοντας την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας.

Γλυκοπατάτα, που είναι μια καλή πηγή βιοτίνης ή αλλιώς βιταμίνης Β7, που κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια και πυκνά.  Ακόμη, η βιοτίνη βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν και να παραμείνουν υγιή, βελτιώνει την υφή της τρίχας, αλλά και επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα,  εύθραυστα μαλλιά.

Πορτοκάλια και πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου στις τρίχες, διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό τους, έχει αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει την πρόωρη γήρανση και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook