Οι 5 λειτουργίες που έχει το iPhone για τους «ψαγμένους»

οι-5-λειτουργίες-που-έχει-το-iphone-για-τους-1655265

Θα εκπλαγείς με το τι μπορείς να κάνεις πέρα από τα βασικά

Μπορεί να νομίζεις πώς ξέρεις πως να χρησιμοποιείς το iPhone σου αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα. Μπορεί να είσαι ανάμεσα στους δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη που μπορούν να κάνουν μια τηλεφωνική κλήση, να στείλουν μήνυμα, να βγάλουν φωτογραφίες, να σερφάρουν στο internet, αλλά πόσο σιγουριά έχεις ότι ξέρεις τα παρακάτω;

1. Μπορείς να κάνεις θαύματα με το πίσω μέρος του iPhone σου

Η λειτουργία σού επιτρέπει απλά να αγγίξεις το πίσω μέρος του κινητού σου, κοντά στο σημείο όπου υπάρχει το σήμα της Apple, και να κάνεις να ξεκινήσει όποια εφαρμογή έχεις προγραμματίσει μέσω του μενού των ρυθμίσεων (settings). Για παράδειγμα, μπορείς να ρυθμίσεις το «μυστικό κουμπί» να ανοίγει την κάμερα, να τραβάει ένα screenshot, να ανάβει τον φακό ή ακόμα και να ανεβοκατεβάζει τον ήχο.

Πώς τα κάνεις όλα αυτά; Αρκεί να πας στις Ρυθμίσεις και να επιλέξεις Προσβασιμότητα, tap Touch. Τώρα κάνε scroll down και πάτα το Back Tap, κι έπειτα το Double Tap.

Σε αυτό το σημείο, απλά διάλεξε τι θες να κάνεις. Μπορείς λοιπόν να αγγίξεις δύο ή τρεις φορές το πίσω μέρος του iPhone για να εκτελέσεις ενέργειες, όπως λήψη στιγμιότυπου οθόνης, ενεργοποίηση μιας δυνατότητας προσβασιμότητας, εκτέλεση συντόμευσης και όλα τα παραπάνω.

2. Ώρα να ξεχάσεις το backspace

Πληκτρολογείς ένα τεράστιο μήνυμα σε κείμενο και βαριέσαι αφόρητα να πατάς backspace ξανά και ξανά; Αν ναι, τότε θα χαρείς πολύ με τα νέα καθώς το iPhone σού λύνει το πρόβλημα. Για να αφαιρέσεις το κείμενο που γράφεις εδώ και ώρα, χρειάζεται απλά να κουνήσεις τη συσκευή σου. Μόλις το κάνεις, θα σου δοθεί η επιλογή «Undo typing».

3. Μπορείς να ενεργοποιήσεις ένα «κρυμμένο» ποντίκι

Αν γράφεις ένα e-mail ή πληκτρολογείς ένα μεγάλο κείμενο, και θες να αλλάξεις κάτι, μπορεί να σου είναι δύσκολο να πας πίσω στο σημείο που θέλεις εκτός κι αν ενεργοποιήσεις το «κρυμμένο» ποντίκι του iPhone σου. Για να το κάνεις, απλά πρέπει να κρατήσεις παρατεταμένα το space bar.

4. Μπορεί να αναγνωρίζει ήχους (αντί για σένα)

Υπάρχει στο μενού Προσβασιμότητα και ονομάζεται Sound Recognition ενώ μπορεί να ρυθμιστεί για να ακούει ορισμένους ήχους και να σε ειδοποιεί όταν το ακουστικό ή το tablet αναγνωρίζει έναν από τους επιλεγμένους ήχους. Για παράδειγμα, αν ρυθμίσεις το τηλέφωνο σου να ακούει το κουδούνι της πόρτας, θα σου στέλνει μια ειδοποίηση όταν χτυπάει. Τι πρέπει να κάνεις;

Αρκεί να πας στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Αναγνώριση ήχου.

5. Λύνει το πρόβλημα πριν τερματίσεις κατά λάθος μια τηλεφωνική κλήση

Αν συνηθίζεις να κλείνεις κατά λάθος μια τηλεφωνική κλήση όσο μιλάς με κάποιον, το iPhone έχει και γι’ αυτό λύση. Αν έχεις το iOS 16, πας Settings, Accessibility, Touch και μετά επιλέγεις Prevent Lock to End Call, και το πρόβλημά σου λύθηκε!

news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook