Οι 5 γλώσσες συγγνώμης και γιατί είναι το κλειδί για μία ευτυχισμένη σχέση

οι-5-γλώσσες-συγγνώμης-και-γιατί-είναι-τ-1316989

Ξέρουμε τη γλώσσα της αγάπης. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε τη γλώσσα της συγγνώμης. Ίσως δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ, μάλιστα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο απολογούμαστε για τα λάθη μας είναι εξαιρετικά σημαντικός για μία υγιή σχέση.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να θεωρούμε ότι αρκεί η λέξη για να διορθωθεί η κατάσταση. Ή ένα απλό «έχεις δίκιο», που χρειάζεται θάρρος για να το παραδεχθούμε.

Υπάρχουν 5 γλώσσες συγγνώμης

Αν βρούμε τη δική μας κι αναγνωρίσουμε εκείνη του συντρόφου μας, θα καταφέρουμε να δεθούμε περισσότερο και να έχουμε τη σχέση που μας αξίζει.

  • Η έκφραση μετάνοιας (Ντρέπομαι που σε πλήγωσα τόσο, για παράδειγμα)
  • Η ανάληψη ευθύνης (Σε πλήγωσα και έκανα λάθος)
  • Η ειλικρινής μεταμέλεια (Καταλαβαίνω πόσο σε πλήγωσα, λυπάμαι. Δε θα ξαναγίνει. Την επόμενη φορά θα φερθώ διαφορετικά)
  • Η ανάγκη για επανόρθωση (Τι θέλεις να κάνω για να το διορθώσω;)
  • Η συγχώρεση (Σου ζητώ να με συγχωρέσεις που σε απογοήτευσα)

Έστω ότι δεν γνωρίζουμε ποια από τις παρακάτω αποδέχεται ο αγαπημένος μας. Αν απλώς πούμε συγγνώμη και προχωρήσουμε τη ζωή μας, θα θεωρήσει ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και θα περιμένει πως θα τον πληγώσουμε στο μέλλον. Τα προβλήματα ξεπερνιούνται όχι με την αναγνώριση του λάθους μας, αλλά με τη δέσμευση πως όλα θα πάνε καλά και δεν πρόκειται να ξανακάνουμε το ίδιο. Κι ύστερα, η πραγματοποίηση της υπόσχεσής μας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook