Οι 4 τύποι ανθρώπων που προτιμούν να τσιμπάνε τα κουνούπια

οι-4-τύποι-ανθρώπων-που-προτιμούν-να-τσι-1456525

Τι κάνει όμως ορισμένα άτομα πιο ελκυστικά για τα κουνούπια; Εξαρτάται, κυρίως, από τη γενετική του κάθε ατόμου: το 20% των ανθρώπων θεωρούνται «ιδιαίτερα ελκυστικοί», που σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπείς στα τσιμπήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 4 τύπου που προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια.

Έγκυες

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), για να βρουν τους στόχους τους και έτσι μπορούν να αναγνωρίσουν μελλοντικά θύματα από απόσταση 50 μέτρων.

«Τα μεγαλύτερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, εκπέμπουν περισσότερο CO2 από τα άτομα με μέσο βάρος», λέει ο Δρ Sujay Dutta του Τμήματος Λοιμωδών Ασθενειών στο Los Robles Hospital & Medical Center στην Καλιφόρνια.

Αλκοόλ

Τα κουνούπια ελκύονται από εκείνους που καταναλώνουν αλκοόλ. Η συμβουλή των ειδικών είναι η αποφυγή της κατανάλωσης στην ύπαιθρο, καθώς το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο τσιμπήματος από κουνούπια.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί τα κουνούπια έλκονται από το αλκοόλ, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι προσελκύει αυτά τα έντομα.

Ο Δρ. Dutta επισημαίνει δε, ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι το σκόρδο ή οι μπανάνες απομακρύνουν τα κουνούπια.

Αθλητές

Τα κουνούπια έλκονται και από τον ιδρώτα. Ουσιαστικά, έλκονται από χημικές ουσίες που βρίσκονται στον ιδρώτα. Η συχνή κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων είναι μία λύση για την αποφυγή των τσιμπημάτων.

Το νερό μειώνει την ποσότητα των χημικών ουσιών στον ιδρώτα. «Αν ενυδατώνεστε σωστά, η εφίδρωση θα είναι πιο αραιωμένη», εξηγεί ο Δρ Sujay Dutta.

Άτομα με ομάδα αίματος Ο

Ο τύπος αίματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση των κουνουπιών και τα άτομα με ομάδα αίματος Ο γίνονται πιο εύκολος στόχος για τα κουνούπια.

Τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος έχουν 83% περισσότερες πιθανότητες να τα τσιμπήσουν κουνούπια σε σχέση με άτομα που έχουν άλλες ομάδες αίματος.

Από την άλλη, τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι αυτά που προτιμούν λιγότερο τα κουνούπια.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί τα άτομα με τον τύπο αίματος Ο έλκονται περισσότερο από τα κουνούπια, ωστόσο μία πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι τα θηλυκά βασίζονται σε πρωτεΐνες στο ανθρώπινο αίμα, για να παράγουν γόνιμα ωάρια. Τα αρσενικά κουνούπια τρέφονται με νέκταρ και δεν τσιμπούν τον άνθρωπο.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook