Οι 20 τρόποι για να χάσεις 4,5 κιλά σε 7 ημέρες

οι-20-τρόποι-για-να-χάσεις-45-κιλά-σε-7-ημέρε-1207585

Ενώ προσπαθούμε να χωρέσουμε στο μαγιό μας ή να αποκτήσουμε φόρμα, με όλους τους τρόπους που μας έχουν προτείνει, πάντα υπάρχουν πολύ λίγα κιλά που δεν λένε να φύγουν από το σώμα μας.

Κάποιες φορές θέλουμε να ξεφορτωθούμε το έξτρα βάρος μας γιατί πρέπει να βάλουμε ένα στενό ρούχο για μία εμφάνιση ή γιατί θέλουμε να αποδράσουμε για ένα τριήμερο διακοπών. Άσχετα με τον λόγο που έχει ο καθένας μας υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μας βοηθάνε να απαλλαγούμε ακόμα κι από 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα και να γίνουμε ελαφρύτεροι και υγιέστεροι.

1. Απόφυγε το fast food

Μείνε μακριά από τους πειρασμούς, που θα σε φορτώσουν με trans λιπαρά και με την τεράστια ποσότητα αλατιού που περιέχουν θα σε φουσκώσουν σε ελάχιστο χρόνο.

2. Πίνε πολύ νερό

Το να πίνεις νερό βοηθάει το σώμα με πολλούς τρόπους. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, σε κάνει να νιώθεις χορτασμένος χωρίς να σου δίνει επιπλέον θερμίδες και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αφού ενυδατώνει τον οργανισμό.

3. Εξασκήσου με βάρη

Οι ασκήσεις με βάρη μεταμορφώνουν το σχήμα του σώματος και σε κάνουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

4. Κατανάλωσε λιγότερες θερμίδες από όσες έχεις μάθει να «καις»

Μπορεί να μοιάζει απλοϊκό, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο. Αν καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες έχει συνηθίσει τον οργανισμό σου να «καίει» θα δεις το βάρος σου να μειώνεται. Κι αν το κάνεις κάθε μέρα θα πεις αντίο στα λίγα κιλά που σε βασανίζουν.

5. Κυκλική εξάσκηση

Μην επιμένεις στην εξάσκηση ενός μέρους του σώματος ή μίας μυϊκής ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο βάζεις το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα και να το ενεργοποιείς αποτελεσματικότερα.

6. Απόφυγε τις θερμίδες που… πίνονται

Πες όχι στις «υγρές» θερμίδες, που προέρχονται από τη ζάχαρη των αναψυκτικών και των χυμών. Είναι κυριολεκτικά ο ορισμός των «κενών» θερμίδων, αυτών που δεν σου προσφέρουν τίποτα παρά μόνο πρόσκαιρη ευχαρίστηση του ουρανίσκου. Αν διψάς πιες νερό, είναι προτιμότερο τις θερμίδες που θα κερδίσεις από τη μη κατανάλωση αναψυκτικών να τις κάνεις φαγητό.

7. Να τρως κάθε μέρα πρωινό γεύμα

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μη φάνε πρωινό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να «κάψουν» περισσότερες θερμίδες. Η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται να αρχίσεις τη μέρα σου με την κατανάλωση κάποια τροφής, ώστε να ξυπνήσει και ο μεταβολισμός σου.

8. Μειώστε ή κόψτε τους απλούς υδατάνθρακες

Αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, θα πρέπει να μειώσετε ή να κόψετε λιχουδιές όπως τα μπισκότα και κέικ. Θα πρέπει επίσης να αποφύγεις τους απλούς υδατάνθρακες και μπορεί να καταναλώσεις μέλι και πετιμέζι.

9. Προτίμησε τους σύνθετους υδατάνθρακες

Αντί για κέικ και μπισκότα, προκειμένου να καταναλώσετε τους απαραίτητους υδατάνθρακες (δεν θα πρέπει να τους βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας) θα πρέπει να προτιμήσετε άλλου είδους, όπως το ρύζι και τα δημητριακά. Μην ξεχνάτε ότι και τα φρούτα και τα λαχανικά λειτουργούν πολύ καλά σε αυτή την κατηγορία.

10. Φάτε άπαχη πρωτεΐνη

Η άπαχη πρωτεΐνη είναι μία εξαιρετική τροφή , αφού είναι χαμηλό σε λιπαρά και ταυτόχρονα θα καλύψει τις ανάγκες σου, θα σε κρατήσει χορτάτο και θα σε απομακρύνει από την υπερκατανάλωση άλλης τροφής. Στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, αυγά και άπαχο βοδινό κρέας είναι ό,τι καλύτερο.

11. Κάνε καρδιαγγειακές ασκήσεις

Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις καίνε θερμίδες. Κάνετε σχοινάκι, τρέξιμο στο διάδρομο ή ποδήλατο. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας στις ασκήσεις τόσο πιο πολλές θερμίδες θα καίτε.

12. Κοιμηθείτε πολύ

Ο πολύς και καλός ύπνο θα σε οδηγήσει σε απώλεια βάρους για διάφορους λόγους. Αν ο ύπνος είναι ποιοτικός το σώμα σου θα λειτουργεί πιο αποδοτικά. Υπάρχουν, επίσης, μελέτες που δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο, τρώνε περισσότερο. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή όταν είσαι ξύπνιος, βαριέσαι και τρως! Ορισμένες μελέτες λένε ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει στο να νιώθεις πιο πεινασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

13. Φάε μικρότερες μερίδες από ό,τι συνηθίζεις

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείς ότι παίρνεις λιγότερες θερμίδες είναι να μην τοποθετείς στο πιάτο σου μεγάλη ποσότητα τροφίμων, έτσι θα τρως μικρότερη ποσότητα σε κάθε γεύμα.

14. Πήγαινε μία βόλτα

Το περπάτημα με ρυθμό, το ταχύτερο βάδισμα ή απλά μια βόλτα θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου. Μερικές φορές δεν είναι σε φυσική κατάσταση για να τρέξεις ή να κάνεις ποδήλατο, αλλά πάντα μπορείς να κάνεις έναν περίπατο για όση απόσταση αντέχεις.

15. Κατανάλωσε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Οι τροφές με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και έτσι επιτρέπουν στο σώμα σου να αποχωριστεί τα κιλά πιο γρήγορα από όταν καταναλώνεις τροφές με υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.

16. Cross Training

Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα του cross training και κάνοντας ασκήσεις με αυτό, θα κάψεις πολλές θερμίδες -όπως και στις καρδιοαγγειακές ασκήσεις- , ενώ δουλεύεις και άλλες ομάδες μυών, οδηγώντας τον μεταβολισμό σου στα ύψη.

17. Αντικατάστησε κάποια τρόφιμα με τη light εκδοχή τους

Το να μην τρως light προϊόντα δεν είναι το ίδιο με το να τρως λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι με τη light εκδοχή ενός αγαπημένου σου τροφίμου κερδίζεις σε λιπαρά και θερμίδες.

18. Χόρεψε!

Όταν χορεύεις είναι σαν να επιδίδεσαι σε πολλές καρδιαγγειακές ασκήσεις και σε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

19. Μην τρως λιχουδιές αργά τη νύχτα

Όσο περισσότερα σνακ έχεις σε κοντινή απόσταση από το κρεβάτι σου, τόσο περισσότερο βάρος θα φορτωθείς. Ό,τι τρώμε αργά τη νύχτα δεν μεταβολίζεται, γιατί αμέσως μετά κοιμόμαστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παρατηρήσει τον τρόπο που το σώμα λειτουργεί, λένε ότι πρέπει να σταματήσουμε το φαγητό κατά τις επτά το απόγευμα.

20. Κάψε 5.000 θερμίδες περισσότερες από όσες καταναλώνεις

Για να πετύχεις τον στόχο σου και να χάσεις 4,5 κιλά σε 7 ημέρες τότε χρειάζεσαι να «καις» έναν τόνο θερμίδων την ημέρα! Δεν πρέπει να εξουθενώνεις τον εαυτό σου και να μην λιμοκτονείς, αλλά να φροντίζεις να καις 5.000 θερμίδες περισσότερες από εκείνες που καταναλώνεις. Μπορείς.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook