Οι 2 εφαρμογές που πρέπει να σβήσετε τώρα από το κινητό σας

Τι πρέπει να προσέξετε

Οι περισσότεροι έχουμε χάσει το μέτρημα των εφαρμογών που έχουμε κατεβάσει στο κινητό μας. Όχι απλώς καταλαμβάνουν χώρο, αλλά μπορεί να παραβιάζουν την ιδιωτικότητά μας.

Υπάρχουν καλά apps, κακά και επικίνδυνα. Παρακάτω, θα δούμε ποια πρέπει να διαγράψουμε άμεσα – είτε γιατί η συσκευή μας ήδη παρέχει αυτό που προσφέρουν, είτε επειδή τα προσωπικά μας δεδομένα δεν είναι ασφαλή.

CamScanner

Αν δεν γνωρίζετε αυτήν την εφαρμογή, δεν ξέρουμε τι κάνατε στα lockdowns. Το συγκεκριμένο app έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σε φοιτητές, μαθητές και εργαζομένους, καθώς σκανάρει σελίδες και τις μετατρέπει σε pdf σε δευτερόλεπτα, ενώ τις στέλνει με email όπου θέλουμε. Και το καλύτερο; Είναι δωρεάν.

Όπως γνωρίζουμε, όμως, τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Το αντίτιμο σε αυτήν την περίπτωση, είναι η ιδιωτικότητά μας. Μερικά χρόνια πριν, μάλιστα, ειδικοί βρήκαν ότι είχαν εγκατασταθεί ιοί στις συσκευές των χρηστών της εφαρμογής – με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Facebook

Όσο κι αν μας στενοχωρούν τα νέα, το Facebook είναι μία από τις πιο επικίνδυνες εφαρμογές. Έχει πρόσβαση στις επαφές, την τοποθεσία, την κάμερα, το χώρο αποθήκευσης – τα πάντα. Κι αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση.

jenny.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΥπάλληλος της Pizza Hut τρώει από το κουτάλι που σερβίρει στον μπουφέ | Video
Επόμενο άρθρο8 outfits με λευκό t-shirt και τζιν για να φορέσεις την άνοιξη στο γραφείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ