Οι 2 άγνωστες παρενέργειες που έχουμε, όταν τρώμε μπανάνες

οι-2-άγνωστες-παρενέργειες-που-έχουμε-ό-1293381

Οι μπανάνες μπορούν να προσφέρουν στο σώμα σας αναρίθμητα οφέλη για την υγεία, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε και κάποιες παρενέργειες, που συμβαίνουν, όταν τρώτε μπανάνες.

Και οι δύο σχετίζονται με τον βαθμό ωριμότητας της μπανάνας και το χρώμα της φλούδας της.

Οι 2 άγνωστες παρενέργειες της μπανάνας:

Οι μπανάνες μπορούν να μετατραπούν μοναδικά από άμυλο σε ζάχαρη.

Καθώς οι μπανάνες από πράσινες γίνονται κίτρινες και αποκτούν καφέ ή μαύρα στίγματα, γίνονται και πιο γλυκές. Αυτές με στίγματα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος και αφομοιώνονται πιο γρήγορα. Μάλιστα, όσο ωριμάζουν οι μπανάνες, ο γλυκαιμικός δείκτης διπλασιάζεται! Η κατανάλωση μπανανών ενώ είναι ακόμα ελαφρώς πράσινες διασφαλίζει ότι θα έχετε το καλύτερο σταθεροποιητικό αποτέλεσμα του σακχάρου στο αίμα.

Για τα άτομα με διαβήτη, ο Toby Smithson, MS RDN, από το Diabetes Everyday, λέει στο eatthis.com “…οι μπανάνες είναι πηγή υδατανθράκων, επομένως δεν είναι το μόνο που μπορείτε να φάτε. Μια μικρή μπανάνα είναι μια μερίδα υδατανθράκων, ή 15 γραμμάρια από υδατάνθρακες!».

Οι μπανάνες καλό είναι να καταναλώνονται όταν είναι ακόμη πράσινες για να αποκομίσουν τα οφέλη της περιεκτικότητάς τους σε ανθεκτικό άμυλο.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας τύπος υδατάνθρακα που λειτουργεί περισσότερο ως φυτική ίνα παρά ως υδατάνθρακας.

Το ανθεκτικό άμυλο δεν αφομοιώνεται και περνά αμετάβλητο μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα όπου δρα ως πρεβιοτική και διαλυτή ίνα.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα

Μια άγουρη μπανάνα θα μπορούσε να επιδεινώσει τα προβλήματα δυσκοιλιότητας. Λόγω της αργής πέψης των μοναδικών μορίων μιας πράσινης μπανάνας – των ινών πηκτίνης και του ανθεκτικού αμύλου – τα άτομα που έχουν ήδη αργή πέψη θα πρέπει να είναι προσεκτικά. Για να είστε ασφαλείς, πίνετε άφθονο νερό όταν τρώτε «πράσινες» μπανάνες.

Αντίθετα, όσοι ταλαιπωρούνται από διάρροια μπορεί πραγματικά να ωφεληθούν από την ένταξη της μπανάνας στη διατροφή τους για να επιβραδύνουν τα πράγματα. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις πεπτικές επιδράσεις των φυτικών ινών στις μπανάνες.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook