Οι πιο συχνοί λόγοι τσακωμού για τα ζευγάρια που μένουν μαζί

οι-πιο-συχνοί-λόγοι-τσακωμού-για-τα-ζευ-692299

Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ για το Γουίντσεστερ της Βιρτζίνια, αλλά έχει μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες Εμφυλίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η πόλη άλλαξε χέρια, μεταξύ Βορρά και Νότου, τουλάχιστον 74 φορές.

Μιας που μιλάμε για επαναλαμβανόμενες μάχες, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα ζευγάρια που τσακώνονται στο σπίτι για τον ίδιο λόγο ξανά και ξανά. Η πλειονότητα των συγκρούσεων ενός ζευγαριού συνήθως επικεντρώνεται στα ίδια σημεία έντασης.

Πρόσφατη βρετανική έρευνα ανέδειξε το καπάκι της τουαλέτας, το πλύσιμο των πιάτων και τα ξεχασμένα αναμμένα φώτα ως τις κύριες αιτίες τσακωμού ανάμεσα σε ζευγάρια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες που ζουν με σύντροφο, ένας στους τέσσερις θυμώνει με το γεγονός ότι ο άλλος αρχίζει τις δουλειές του σπιτιού, αλλά δεν τις τελειώνει. Άλλοι καυγάδες στη λίστα περιλαμβάνουν το ξεσκόνισμα, τα ασκούπιστα νερά μετά τη χρήση του ντους.

Τα ψίχουλα στο κρεβάτι και το ποιανού σειρά είναι να καθαρίσει το πάτωμα…

Το πόσο χρόνο ξοδεύουν στο τηλέφωνό τους. Το να αφήνουν τα πιάτα να μουλιάζουν για αιώνες πριν τα πλύνουν. Το να μην βγάζουν τα σκουπίδια έξω είναι επίσης πολύ ψηλά στη λίστα. Είναι απίστευτο ότι όλα αυτά αποτελούν αιτίες τσακωμού, περισσότερο από άλλα σημαντικότερα ζητήματα όπως η διαχείριση των λογαριασμών.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την OnePoll και έγινε για λογαριασμό της μάρκας προϊόντων καθαρισμού Method, διαπιστώνει ότι οι καυγάδες δεν είναι πάντα μικροδιαφωνίες.

Τρεις στους πέντε ερωτηθέντες (59%) παραδέχονται ότι οι ενδοοικογενειακές διαφορές τους μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση της σχέσης. Και το 39% πιστεύει ότι ο κύριος όγκος των καβγάδων τους προκύπτει από μια διαφωνία για την καθαριότητα ή τις δουλειές του σπιτιού – με το 13% να διαφωνεί γι’ αυτό σε καθημερινή βάση.

Οι γυναίκες ακόμη κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Τα στερεότυπα που αφορούν το φύλο απέχουν αρκετά από το να ανήκουν στο παρελθόν με περισσότερες από τις μισές γυναίκες να πιστεύουν ότι κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, ενώ είναι δυσανάλογα μοιρασμένες. Το 39% των γυναικών που υποστηρίζουν ότι αυτή η ανισορροπία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λένε ότι δεν έχει εξισορροπηθεί από τότε που προσαρμόστηκαν στη ζωή μετά την καραντίνα.

Και δεν είναι μόνο τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που βιώνουν την οικογενειακή αναστάτωση.

Το 41% των ομόφυλων ζευγαριών που συγκατοικούν, λένε ότι υπάρχει αξιοσημείωτη ανισορροπία στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται και οι δουλειές του σπιτιού.

Για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, οι καυγάδες για τις δουλειές του σπιτιού είναι τόσο ακραίοι, που θα επανεξέταζαν το ενδεχόμενο να συγκατοικήσουν αν ήξεραν πώς θα μοιράζονταν οι δουλειές του σπιτιού. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες λένε ότι ο σύντροφός τους περιμένει έπαινο όταν τελικά καταφέρει να ολοκληρώσει μια δουλειά.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook