Οι 10 ευρωπαϊκές ομάδες με τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις παικτών την τελευταία 10ετία

οι-10-ευρωπαϊκές-ομάδες-με-τα-περισσότερ-1695747

Σε μια εποχή που η κατάσταση στο ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει με τα λεφτά που δίνονται κυρίως από συγκεκριμένες ομάδες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα με τα δέκα ευρωπαϊκά κλαμπ που έχουν εισπράξει τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία δέκα χρόνια από πωλήσεις παικτών.

Επιθυμία της UEFA, σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, είναι το να ξοδεύουν οι ομάδες όσα βγάζουν και όχι περισσότερα, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνει σοβαρά μέτρα για να τιμωρήσει όσα κλαμπ ξοδεύουν αλόγιστα. Κυρίως σε Αγγλία, συν την Παρί Σεν Ζερμέν φυσικά, η οποία έχει Άραβες ιδιοκτήτες και ξοδεύει όσα θέλει πάντα χωρίς καμία επίπτωση.

Η αργεντίνικη ιστοσελίδα «marketing registrado» πάντως, η οποία ειδικεύεται στα οικονομικά θέματα του ποδοσφαίρου, δεν ασχολήθηκε αυτή τη φορά με αυτούς που ξοδεύουν αλλά με αυτούς που εισπράτουν και συγκεκριμένα με τις δέκα ομάδες που είχαν εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από πωλήσεις παικτών την τελευταία 10ετία.

Όπως, λοιπόν, μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα, στην πρώτη θέση είναι η πορτογαλική Μπενφίκα που έχει βάλει στο ταμείο της 543 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο Άγιαξ με 376, ενώ στο top-10 βρίσκονται και οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, οι Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο.

Οι 10 ομάδες που εισέπραξαν τα περισσότερα από πωλήσεις παικτών την τελευταία 10ετία…

1) Μπενφίκα 543 εκατ. ευρώ

2) Άγιαξ 376

3) Ρεάλ Μαδρίτης 375

4) Σπόρτινγκ Λισαβόνας 363

5) Μονακό 327

6) Σάλτσμπουργκ 304

7) Πόρτο 287

8) Μάντσεστερ Σίτι 263

9) Μπαρτσελόνα 252

10) Ατλέτικο Μαδρίτης 250

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook