Oδοντόβουρτσες, σπρέι και κουκλάκια: Tα εντελώς ξεχασμένα πράγματα που βρίσκεις ακόμα σε μαγαζιά πάνω στην Εθνική οδό

oδοντόβουρτσες-σπρέι-και-κουκλάκια-tα-1402241

Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με ΙΧ θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και ένα ταξίδι στο χρόνο.

Με την τιμή της βενζίνης να «σκαρφαλώνει» πλέον πάνω από τα 2 ευρώ, ένα ταξίδι με αυτοκίνητο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη αποτελεί ακριβότερη επιλογή από ένα αντίστοιχο με το αεροπλάνο. Παρόλα αυτά, αν δεν πας μόνος σου στη συμπρωτεύουσα και επιλέξεις να μοιραστείς τα έξοδα της διαδρομής με ένα δεύτερο άτομο, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου μέχρι τη Θεσσαλονίκη και πάλι πίσω με ΙΧ 1400 κυβικών, χρειάστηκα 160 ευρώ βενζίνη συν 62,70 ευρώ σε διόδια. Συνολικά, λοιπόν, μια τέτοια διαδρομή κοστίζει αυτή τη στιγμή 222,70 ευρώ, ενώ πριν από δύο μήνες για παράδειγμα το έκανες με 20 ευρώ λιγότερα. Βέβαια, αν καταλήξεις στη λύση του αεροπλάνου ή του τραίνου χάνεις ένα από τα μεγαλύτερα highlights της διαδρομής (καλά μπορεί και όχι). Την στάση σε κάποιο μαγαζί πάνω στην Εθνική οδό.

Τι μπορείς να βρεις εκεί; Πέρα από τα κλασσικά που χρειάζεσαι, δηλαδή φαγητό, νερό, καφέ, τουαλέτα, υπάρχουν μερικά πράγματα, τα οποία είναι λες και έχουν ξεχαστεί στο ίδιο σημείο εδώ και 30 χρόνια.

Μίνι οδοντόβουρτσα

Αν ρίξεις μια ματιά τριγύρω την ώρα που πας στην τουαλέτα ενός καταστήματος πάνω στην Εθνική οδό, σίγουρα θα παρατηρήσεις κάτι περίεργο. Υπάρχουν ακόμα εκείνα τα αυτόματα μηχανήματα, στα οποία ρίχνεις ένα ευρώ και σου δίνουν μια μίνι οδοντόβουρτσα για να πλύνεις τα δόντια σου μετά το φαγητό.

Επιβραδυντικό σπρέι

Και πες ΟΚ μια οδοντόβουρτσα μπορεί να χρειαστεί σε κάποιον στη διαδρομή του Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, αλλά ένα επιβραδυντικό σπρέι, αλήθεια γιατί; Το συγκεκριμένο μηχάνημα το βρίσκεις ακόμα σε τουαλέτες μαγαζιών στην Εθνική και κοστίζει δύο ευρώ.

Μηχανήματα με κουκλάκια

Κάποτε γινόταν χαμός με αυτά. Σήμερα όμως; Μπορεί να μην ασχολείται κανείς με τα μηχανήματα με τα κουκλάκια, παρόλα αυτά υπάρχουν σε κάθε στάση πάνω στη διαδρομή.

Μαγνητάκια από άκυρα μέρη

Πας για παράδειγμα Θεσσαλονίκη; Σε κάποια στάση της διαδρομής σου μπορείς να βρεις ένα μαγνητάκι για το ψυγείο, που μπορεί να γράφει πάνω «Σαντορίνη». Γιατί όχι;

Παλιά CD

Αυτό κι αν αποτελεί ταξίδι στο χρόνο. Εκτός από βιβλία, μαγνητάκια ή τοπικά προϊόντα, μπορείς να βρεις μέχρι και παλιά CD, τα οποία πωλούνται ακόμα.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook