Οδηγός λεωφορείου στο Ισραήλ δεν επιβίβασε 13χρονο κορίτσι γιατί φορούσε αμάνικο μπλουζάκι και σορτς

οδηγός-λεωφορείου-στο-ισραήλ-δεν-επιβ-1465457

Ένα περιστατικό πέρα κάθε λογικής σημειώθηκε στο Ισραήλ, με οδηγό λεωφορείου, που δεν επέτρεψε σε ένα 13χρονο κορίτσι να επιβιβαστεί, γιατί φορούσε αμάνικο μπλουζάκι και σορτσάκι. Όπως της είπε, το ντύσιμό της θεωρείται «σεξουαλική παρενόχληση» από το νόμο.

Το θέμα έβγαλε η Independent και επικαλείται την εφημερίδα Haaretz, αναφέροντας πως η 13χρονη περίμενε το λεωφορείο Νο 9 με δρομολόγιο από το Or Akiva προς το Binyamina-Givat Ada. Όταν την είδε ο οδηγός, αρχικά τη ρώτησε αν έχει κάποιο ένδυμα μαζί της για να καλυφθεί και όταν εκείνη αποκρίθηκε αρνητικά, τότε της είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί.

«Σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Αργότερα μετάνιωσα που δεν αντιμετώπισα τον οδηγό. Δεν νομίζω ότι θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι σε αγόρια», δήλωσε η 13χρονη στην ισραηλινή εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω την κατάσταση. Είναι πολύ ενοχλητικό. Νομίζω ότι ο οδηγός δεν με άφησε λόγω της σοβινιστικής προσέγγισής του».

Η μητέρα του κοριτσιού υπέβαλε καταγγελία κατά του οδηγού στην Εθνική Αρχή Δημοσίων Συγκοινωνιών, δηλώνοντας παράλληλα πως «η συμπεριφορά του σε δημόσιο χώρο συνιστά σοβαρή προσβολή των βασικών δικαιωμάτων που έχουμε όλοι, και ιδιαίτερα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κόρη μου μεγάλωσε μαθαίνοντας τη σημασία της πλήρους ισότητας. Κανείς δεν μπορεί να της πει τι να φορέσει».

Η εταιρεία λεωφορείων ανέφερε πως ξεκίνησε πειθαρχικό έλεγχο για να διαπιστώσει το θέμα, ενώ ανέφερε: «Η εταιρεία δίνει οδηγίες στους οδηγούς της να επιτρέπουν σε όλους τους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της και να επιβιβάζονται στο λεωφορείο ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook