Οδηγοί λεωφορείων αρνούνται να μεταφέρουν στην φυλακή τους συλληφθέντες διαδηλωτές στις ΗΠΑ

οδηγοί-λεωφορείων-αρνούνται-να-μεταφ-1049288

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της Μινεάπολις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συνδικαλιστές οδηγοί λεωφορείων ανακοίνωσαν πως αρνούνται να μεταφέρουν αστυνομικούς αλλά και συλληφθέντες διαδηλωτές, κάτι που ήδη από την Πέμπτη το βράδυ υλοποίησαν στην πράξη οδηγοί που έλαβαν εντολή μεταφοράς αστυνομικών στα σημεία των διαδηλώσεων, την ώρα που τα τοπικά ΜΜΜ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το δήμο για λόγους ασφαλείας.

Συνδικαλιστές οδηγοί λεωφορείων ανακοίνωσαν πως αρνούνται να μεταφέρουν αστυνομικούς αλλά και συλληφθέντες διαδηλωτές ως μια ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους αυτούς που βρίσκονται στους δρόμους μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως ανέδειξε το vice.com, η κίνηση αυτή ξεκίνησε από ένα κείμενο συλλογής υπογραφών στο οποίο ένας συνδικαλιστής οδηγός σημειώνει, μεταξύ άλλων: Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε πως η δουλειά μας δε χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την αστυνομία της Μινεάπολης να καταστείλει τα καλέσματα για δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράδειγμα των οδηγούν έχουν ήδη ακολουθήσει 400 εργαζόμενοι από συνδικάτα ταχυδρομικών υπαλλήλων, νοσηλευτών, δασκάλων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, συνυπογράφοντας το κείμενο.

«Ήμουν σε δρομολόγιο την Τετάρτη το βράδυ και ήρθε ένα μήνυμα από τον έλεγχο κυκλοφορίας που ζητούσε λεωφορείο για τη μεταφορά αστυνομικών υπαλλήλων. Αυτό το ερμήνευσα ως προετοιμασία της αστυνομίας της Μινεάπολης για μαζικές συλλήψεις, έτσι σε μια στιγμή διαλείμματος δημιούργησα μια ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας πως είμαι οδηγός λεωφορείου και δεν νιώθω καλά στο να βοηθήσω την αστυνομία της Μινεάπολης να προβεί σε συλλήψεις. Είχα πολλές αντιδράσεις, κάτι το οποίο με εξέπληξε, γι’αυτό δημιούργησα το κείμενο υπογραφών» σημειώνει ο οδηγός που δημιούργησε το κείμενο.

Πολλά μέλη του τοπικού συνδικάτου οδηγών ATU ζουν στην ίδια περιοχή με το θύμα της δολοφονίας κάτι που επισημαίνεται και σε ανακοίνωσή τους: «Τα μέλη της ATU ζουν καθημερινά με παρόμοιους φόβους. Τα μέλη μας κάθε μέρα αντιμετωπίζουν το ρατσισμό. Ζουν κι εργάζονται σε γειτονιές όπου συμβαίνουν τέτοια πράγματα και έγινε αυτό που τώρα όλοι παρακολουθούν με φρίκη σε όλο τον κόσμο. Στην ATU έχουμε ένα σύνθημα: “Ούτε ένας παραπάνω”, όταν έχουμε να κάνουμε με επιθέσεις σε οδηγούς που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε δολοφονίες την ώρα της εργασίας τους. Λέμε “ούτε μία παραπάνω” εκτέλεση μαύρης ζωής στα χέρια της αστυνομίας. Ούτε μία παραπάνω! Δικαιοσύνη για το Τζορτζ Φλόιντ».

Πηγή: thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook