Οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά

οδηγίες-για-τη-σωστή-χρήση-της-μάσκας-α-1098870

Οδηγίες για τις προδιαγραφές της κατάλληλης μάσκας για παιδιά και για τον σωστό τρόπο χρήσης της αναφέρθηκε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Β. Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Κατά την σημερινή ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολειών, η Β. Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως η υφασμάτινη μάσκα είναι σαφώς αυτή η οποία συνιστάται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές. Όπως είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ έχουν δοθεί οι προδιαγραφές για την συγκεκριμένη μάσκα, η οποία θα είναι δύο μεγεθών, πιο μικρή μάσκα για τα μικρά, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και πιο μεγάλη για τους μεγαλύτερους μαθητές. Θα είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων υφάσματος και το ύφασμα να είναι καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση, αλλά λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι πιο καλά ανεκτή, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Επίσης έδωσε οδηγίες για τους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα. Είπε ότι ακριβώς στο ύψος της μύτης στο έλασμα να πιέσουμε αυτό, ώστε να γίνει καλύτερη εφαρμογή.

Οδηγίες για κυλικεία

Αναφέρθηκε τέλος στις λεπτομερείς οδηγίες που έχουν δοθεί στα κυλικεία, για την λειτουργία τους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής ώστε, όπως είπε, να μειωθεί η έκθεση του φαγητού των κυλικείων στον ιό. Σχετικά με τα προϊόντα είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπάρχει ένα καλάθι με πολλά κουλούρια εκτεθειμένα στον αέρα και γι αυτό είπαμε ότι τα φαγητά θα πρέπει να είναι σε ατομικές συσκευασίες, έτσι ώστε να έχουμε άλλη μία ασπίδα προστασίας».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook