Οδηγίες από την Αντιπεριφέρεια Χανίων προς τους εκδρομείς εν όψει του νέου χιονιά

οδηγίες-από-την-αντιπεριφέρεια-χανίω-975306

Οδηγίες προς τους εκδρομείς, δίνει η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενόψει και του νέου χιονιά και προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά εγκλωβισμού, ανάλογα με αυτά των προηγούμενων 24ώρων.

Αναλυτικά η Αντιπεριφέρεια Χανίων επισημαίνει:

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις στα Λευκά Όρη που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών οχημάτων αλλά και εκδρομέων στον Ομαλό για ένα περίπου 24ωρο, θα πρέπει να μας κάνουν όλους πιο προσεκτικούς εν όψει και των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων όχι μόνο την Πρωτοχρονιά αλλά και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.

Ειδικότερα όταν χιονίζει και το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι πολίτες δεν πρέπει να ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους προς το ορεινά χωρίς αλυσίδες, είτε μόνοι τους, είτε ακολουθώντας κάποιο εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ακόμα και στην δεύτερη περίπτωση που οπωσδήποτε παρέχει περισσότερη ασφάλεια, ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποια βλάβη στο εκχιονιστικό και να ακινητοποιηθεί. Επίσης, αν το φαινόμενο είναι έντονο, είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα, ακόμα και το καθαρισμένο τμήμα του δρόμου πίσω τους, θα καταστεί αδιάβατο και δεν θα επιτρέπει ούτε την επιστροφή τους.

Επομένως ακόμα και αν η αστυνομία δεν έχει προλάβει να κλείσει τους δρόμους, θα πρέπει από μόνοι μας να ενεργούμε με γνώμονα την προστασία μας και την προστασία της οικογένειάς μας, διότι όπως προαναφέραμε καμιά πρόγνωση δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει από μια αιφνίδια και ακραία επιδείνωση του καιρικού φαινομένου.

Ασφαλώς θα πρέπει να χαιρόμαστε τα όμορφα Λευκά Όρη, τη μαγεία του χιονιού και την θαλπωρή τον ορεινών καταλυμάτων με προϋπόθεση να κινούμαστε με σύνεση και… αλυσίδες.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook