Οδεύει ξανά προς τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Απερρίφθη το αίτημα αναίρεσης

οδεύει-ξανά-προς-τη-φυλακή-ο-άκης-τσοχα-527444

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στη φυλακή.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου που είχε μειώσει μόλις κατά έναν χρόνο την πρωτόδικη ποινή του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και των γερμανικών υποβρυχίων ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη.

Έτσι, αν και τον περασμένο Ιούλιο το Πενταμελές Εφετείο είχε κάνει δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του, μέχρι την απόφαση επί της αίτησης αναίρεσής του, τώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να γυρίσει και πάλι στις φυλακές.

Πάντως, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο πρώην υπουργός διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο, καθώς διαπιστώθηκε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη έχει μάλιστα μιλήσει, σε πρόσφατη συνέντευξή της, για «συγκεκριμένο χρόνο ζωής που απομένει» στον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δεν θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα οδηγηθούν στη φυλακή όμως άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, ο δικηγόρος Γ. Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών έκαστος.

Πρωτόδικα, τόσο στον δικηγόρο όσο και στον χρηματιστή είχε επιβληθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο το δικαστήριο τους χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου η υπόθεση πήρε τον δρόμο για τον Άρειο Πάγο, ο οποίος, τελικά, αποφάνθηκε αρνητικά επί του αιτήματος αναίρεσης που είχαν καταθέσει, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook