Οχιά τρύπωσε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη | Video

οχιά-τρύπωσε-σε-διαμέρισμα-στην-θεσσα-1702568

Η οχιά εμφανίστηκε στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη και οι ένοικοι του σπιτιού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Το φίδι προκάλεσε αναστάτωση σε μια ολόκληρη περιοχή.

Άλλη μία οχιά εμφανίστηκε σε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε τρόμο. Το δηλητηριώδες φίδι κατάφερε να τρυπώσει σε διαμέρισμα, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί. Οι διασώστες που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το ερπετό. Αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται να το απελευθερώσουν στο φυσικό του περιβάλλον.

Πληθαίνουν τα περιστατικά με την εμφάνιση φιδιών σε αυλές σπιτιών στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή τη φορά, την Τρίτη 30 Μαϊου του 2023 βρέθηκε μία οχιά σε σπίτι στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 4 κλήσεις για φίδια στον αστικό ιστό.

Η οχιά βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ενώ οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία ειδοποίησε την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων. «Η οχιά είναι ένα φίδι επικίνδυνο, γι’ αυτό λέμε τόσες μέρες ότι εάν πηγαίνεις κατάλληλα εξοπλισμένος με τα γάντια σου τα διπλά, την λαβίδα σου και την εμπειρία που έχεις ως εθελοντής μπορείς να την αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο έτσι», ανέφερε αρχικά η κ. Βεκιλόγλου.

Ο κ. Γερωνυμάκης με τη σειρά του αναφέρθηκε στα φίδια που έχουν κατακλύσει τον τελευταίο καιρό, τον αστικό ιστό. «Έχουμε κάθε χρόνο 40-80 περιστατικά οπότε είναι θέμα ότι πλέον έχουμε τα media και ενημερωνόμαστε. Πάντα υπήρχαν αυτά απλά τώρα υπάρχει και ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ιδιότητα, με την έννοια να έχω σπουδάσει (σ.σ. την ερπετολογία) όχι, είμαι εθελόντρια σχετικά με τα ζώα και την άγρια ζωή τα τελευταία 20 χρόνια οπότε έχω μία σχετική εμπειρία στους απεγκλωβισμούς και στις διασώσεις. Όλο αυτό το αποκτάμε συνήθως οι εθελοντές από την εμπειρία και την ενασχόληση. Κάποιος πρέπει να ασχολείται χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το φίδι ήταν κολλημένο σε ένα δύσκολο σημείο στον τοίχο και ήταν στριμωγμένος κάπως», συμπλήρωσε.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος εάν έρθει σε επαφή με φίδι

«Είναι βασικό να στείλουν σε αυτόν που θα επικοινωνήσουν, μία φωτογραφία του φιδιού, παίζει ρόλο η αναγνώριση. Δεύτερον, να κρατήσουμε οπτική επαφή, να μην φύγει το ζώο και το ψάχνουμε γιατί μπορεί να κρυφτεί σε σημείο που δεν μπορούμε να το απεγκλωβίσουμε. Και τρίτον, να μην κάνουν μία κίνηση μόνοι τους, να φωνάξουν κάποιον ειδικό, έστω κάποιον εθελοντή για να μπορέσει να κάνει αυτό που πρέπει, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Ποτέ δεν προσπαθούμε να “κατευθύνουμε” το ζώο προς το δάσος γιατί δεν ξέρουμε πού θα πάει το ζώο και πώς θα αντιδράσει», δήλωσε η εθελόντρια.

«Κανένα ζώο δεν τσιμπάει, η οχιά είναι το μόνο που δαγκώνει. Κακώς τώρα έχουμε στιγματίσει αυτό το ζώο με αυτό το περιστατικό, κανένα ζώο δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο και αν κρατήσουμε την απόσταση από αυτό, είναι σίγουρα καλύτερα και για εκείνο», συμπλήρωσε ο κ. Γερωνυμάκης.

Πηγή:newsit.gr, megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook