«Όχι» Σημανδηράκη στη δημιουργία ξενοδοχείου στα Άπτερα – Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο

όχι-σημανδηράκη-στη-δημιουργία-ξεν-1082064

Τη θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη ανέγερσης νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλιακή περιοχή της Παρηγοριάς.

Μετά από τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για το θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση, το ζήτημα ήρθε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με την εισήγηση να αναφέρει το ποια γνώμη θα εκφράσει το συμβούλιο για τις περιβαλλοντικές διατάξεις σχετικά με τη δημιουργία του ξενοδοχείου εκεί.

Οι μηχανικοί της μελέτης Φαντάκης Γιώργος, τοπογράφος και Νικήτας Μαυράκης, μηχανικός περιβάλλοντος, έδωσαν το «παρόν», όπου παρουσίασαν τον σχεδιασμό για την ξενοδοχειακή μονάδα η οποία όπως είπαν θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 216 κλινών σε 161 δωμάτια και αφορά την αξιοποίηση μιας έκτασης 27 στρεμμάτων στην περιοχή της Παρηγοριάς.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισαν έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης.

Επίσης σε ερωτήσεις των συμβούλων, οι μελετητές τόνισαν ότι αποτελεί πρόθεση της εταιρίας να παραχωρήσει τον δρόμο που είναι εντός της μελέτης για σύνδεσης του Κλαδισού με τη Χρυσή Ακτή, ενώ δήλωσαν ότι θα συμβάλει και χρηματοδοτικά προς αυτό.

«ΟΧΙ» Σημανδηράκη

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε ότι το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ένα μεμωνομένο ζήτημα, αλλά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη συγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού, έχει προκαλέσει αυτή την άναρχη δόμηση και κατάχρηση σε βάρος του περιβάλλοντος, ανέφερε και έφερε το παράδειγμα της Νέας Χώρας ως τέτοιο άναρχης και ραγδαίας αστικοκοποίησης, χωρίς πράσινο, χωρίς ανοικτούς χώρους. «Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αν και έχει απλό γνωμοδοτικό ρόλο για την δημιουργία της μονάδας, πρέπει να δώσει μια απάντηση για το αν εξυπηρετεί η επένδυση στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι η προσβασιμότητα και ο δημόσιος χώρος πρέπει να προασπίζονται. Πέραν από την επέκταση του τουριστικού προϊόντος, πρέπει να κατοχυρώσουμε και τις ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στον δημόσιο χώρο.

Θα στείλουμε μήνυμα κεντρικά, να αλλάξουν οι διαδικασίες και να σταματήσει η αναρχία στη δόμηση εδώ. Για τον λόγο αυτό ψηφίζω αρνητικά στη γνωμοδότηση.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.Τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την εν λόγω περιβαλλοντική μελέτη, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Χαζιράκης.

Η συνταξιούχος μηχανικός, Ειρήνη Βεργανελάκη, είπε ότι ο δρόμος που περνάει για να πάει στο ξενοδοχείο που προσδοκάται να χτιστεί, κόπτεται από το σχολείο που θα γίνει με ΣΔΙΤ, παραπέμποντας μάλιστα και σχεδιάγραμμα που αποδεικνύει τα λεγόμενά της:

Εκφράστηκαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το θέμα, καθώς όπως ειπώθηκε ότι η περιοχή από Κλαδισσό μέχρι και τα Άπτερα είναι χαρακτηρισμένη ως ειδικής προστασίας.

Ο Γιάννης Σαρρής, έκανε λόγω για «στημένο παιχνίδι» που έχει να κάνει με τη χρήση της γης στο σημείο, ενώ σχολίασε πως οι μελετητές μεταφέρουν μια πρόθεση που υπάρχει από τους επενδυτές για να δώσουν κάποια μέτρα γης, υπό την πίεση των αντιδράσεων.

Ο Μπάμπης Λουτσέτης, τόνισε ότι είναι θέμα κεντρικής πολιτικής και για το συγκεκριμένο ζήτημα φέρει ευθύνες και η προηγούμενη δημοτική αρχή που άφησε να γίνει η αρχή στην συγκεκριμένη περιοχή, με το χτίσιμο της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας.

zarpanews.gr

One thought on “«Όχι» Σημανδηράκη στη δημιουργία ξενοδοχείου στα Άπτερα – Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο

  1. όταν αφήνεις χώρο ασφαλώς θα εισχωρήσουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, δεν το σταματάς, θα συνεχίσει με όποιες αντιρρήσεις και παρεμβάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook