ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Από την Πέμπτη που άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και έως μέχρι το πρωΐ της Παρασκευής, περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, πάνω από το 43% των δικαιούχων που ανέρχονται σε 168.000, επιβεβαίωσαν ή καταχώρισαν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος των 400 ευρώ, θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα μείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, μόνο οι δικαιούχοι που έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μπορούν να μπουν και να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους, ενώ ενημέρωσε πως «όσοι δεν κάνουν καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ, θα πληρωθούν κανονικά, μόλις κλείσει η πλατφόρμα, στις 3 Μαΐου».

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤέλος το επίδομα των 800 ευρώ: Θα φτάνει τα 534 ευρώ – Ποιους αφορά
Επόμενο άρθροΚρήτη | Αλλαγές στην κυκλοφορία σε κεντρική λεωφόρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ