Ο υποτιθέμενος «δράκος» των Χανίων και οι μεγάλες ευθύνες της Αστυνομίας

ο-υποτιθέμενος-δράκος-των-χανίων-κα-798844

Ελλιπής φωτισμός και ανύπαρκτη αστυνόμευση. Παντελής απουσία επίσημης ενημέρωσης κι εξαγριωμένοι πολίτες διαδικτυακά να διψούν για «αίμα», σε μια γειτονιά που εδώ και μέρες ζει μέσα στον τρόμο.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη νωρίς χθες βράδυ στη Νέα Χώρα λίγες δεκάδες μέτρα μακρυά από το σημείο όπου σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε νεαρές κοπέλες, σε διάστημα λίγων ήμερων, υπόθεση που αποκάλυψε την Κυριακή, το zarpanews.gr (ΕΔΩ).Λίγες ημέρες μετά και με τον δράστη να παραμένει ελεύθερος, τα στοιχειώδη αιτήματα των κατοίκων για λίγο φως και περισσότερη αστυνόμευση δεν έχουν εισακουστεί.

Στο μεταξύ, οι διάφορες αρλούμπες που γράφτηκαν συνδέοντας τις επιθέσεις με ένα βίντεο επίθεσης εντελώς διαφορετικής φύσης, από άσχετο σημείο και σε άσχετο χρόνο, μόνο κακό φαίνεται πως έκαναν στην υπόθεση τροφοδοτώντας σενάρια τρόμου και πανικού.

Την ίδια ώρα, το facebook πολλών Χανιωτών θυμίζει το Φαρ Ουέστ του Λούκυ Λουκ, καθώς έχουν… επικηρύξει σε αφίσα κάποιον πολίτη και την διακινούν με τη λεζάντα «δράκος της Νέας Χώρας»… (Γνωρίζουν άραγε τι αποζημιώσεις μπορεί να κληθούν να του πληρώσουν εάν αυτός ο άνθρωπος είναι υπαρκτός και κινηθεί εναντίον τους;)Φυσικά, στον πυρήνα των ευθυνών της υπόθεσης αυτής υπάρχει ένας και μόνο: Η τοπική αστυνομία που δείχνει να δυσκολεύεται να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για τα γεγονότα χωρίς ούτε ένα δελτίο τύπου και με ανώνυμη διακίνηση πληροφοριών από δήθεν «αστυνομικές πηγές», χωρίς σταθερή παρουσία στην περιοχή τα βράδια… Αφήνει πεδίο δόξης λαμπρό για τους κατοίκους να σχεδιάζουν…. επιτροπές περιφρούρησης, για κάποια ΜΜΕ να πλάθουν σενάρια και για τους «Πουαρώ» του facebook να «εξιχνιάζουν» υποθέσεις.

Δεν όφειλαν να ενημερώσουν επίσημα τους κατοίκους της περιοχής για το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να προσέξουν ή πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο; Αυτό και θα έβαζε την υπόθεση στην πραγματική της διάσταση και θα καθησύχαζε τους φόβους τους.

Ακόμα και στα σχολεία έπρεπε να έχουν πάει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να ενημερώσουν τα παιδιά για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (άλλωστε μέσω facebook διακινούνται εδώ και πολλές εβδομάδες).

Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή έπρεπε να είναι εμφανής τις βραδινές ώρες, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.

Και φυσικά, θα περιμέναμε να έχουν πάρει επίσημη θέση για τον… «επικηρυγμένο». Εάν δηλαδή είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο, ποιός θα έχει την έχει την ευθύνη αν τον βρουν και τον λιντσάρουν;

Και το σημαντικότερο: Σε περίπτωση που η φωτογραφία είναι αληθινή πως διέρρευσε μέσα από την Αστυνομία και έφθασε μέχρι τα σόσιαλ μίντια; Ποια είναι η απάντηση της Αστυνομίας γι αυτό το γεγονός;

Ας ελπίσουμε πως παρά τις παραλείψεις αυτές, φροντίζουν τουλάχιστον για την εξιχνίαση της υπόθεσης… και ας κρατάνε την κοινή γνώμη και την γειτονιά… στο σκοτάδι.

ΖΑΡΠ…

4 thoughts on “Ο υποτιθέμενος «δράκος» των Χανίων και οι μεγάλες ευθύνες της Αστυνομίας

  1. απ οτι φαινεται, «Χανια» ειναι μονο το λιμανι και ο Πλατανιας-Αγια Μαρινα το καλοκαιρι. ΓΙΑ την πολη, ΓΙΑ τους πολιτες, ΓΙΑ τους κατοικους και την καθημερινοτητα τους, εχουν γινει ελαχιστοτατα πραγματα και που γι αυτα ακομη ευχαριστουμε τον Θεο, κι ας ειναι τα αυτονοητα. 2-3 πεζοδρομια δλδ ενα parkingk και κατι κολονακια της πλακας και εναν περιπατο στους Αποστολους που η πρωτη βροχη το πηρε παραμαζωμα… Τα Χανια ειναι ενα δειγμα πολη-μπαλωμα, που εδω κι εκει φτιαχνουμε κατι, χαλαει, το παραταμε, παμε καπου αλλου, ριχνουμε πολλα λεφτα εκει που δεν χρειαζεται, ξεχναμε να φτιαξουμε δρομους και πεζοδρομια, ξεχναμε να κλεισουμε λακουβες, να βαλουμε φωτα ή βαζουμε ενα καρο φωτα χωρις να χρειαζεται… γενικως σε δουλεια να βρισκομαστε.

  2. Σωστα πρέπει να υπάρχει προβλεψη για το συνολο της πολης των Χανίων….πρέπει να υπάρξουν εργα σε περιοχες οπως η Χαλεπα το Κουμ-Καπι ο Αγιος Ιωαννης η Νεα Χωρα και πολλες αλλες!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook