Ο «υπέρκομψος» Δημήτρης Καμπουράκης

ο-υπέρκομψος-δημήτρης-καμπουράκης-1077020

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βγήκε να απαντήσει μέσα από το Liberal για την περίφημη «υπέρκομψη» του ΣΚΑΪ. Αυτή που έσπασε ταμεία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αλλά είναι μία ΜΗ απάντηση σαν έκθεση ιδεών που δεν λέει τίποτε. Μόνο πόσο γάτα είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Καμπουράκης και ότι το σούπερ «αφορούσε το φλέγον θέμα του εμβολιασμού». Σώπα!

Και μας λέει ότι δεν τρόλαρε, ούτε έγλειψε, ούτε τίποτε.

Τι συνέβη, τελικά; «Ελάτε τώρα, δεν σας αφορά», η απάντησή του. Αυτό είναι όταν δεν έχεις να πεις κάτι οπότε και δεν λες τίποτε.

Το κείμενο είναι απόλαυση. Ιδού:

«Για θέματα που με αφορούν προσωπικά, δεν απαντώ ποτέ στα social media, ούτε εν θερμώ. Η άμεση και οργισμένη αντιπαράθεση με όπλο τους λίγους χαρακτήρες στο twitter δεν είναι του γούστου μου. Αφήνω τους άλλους να ξεσπούν, να βρίζουν ή να ξεκατινιάζονται, μέχρι να εμφανιστεί το επόμενο trendy θέμα στο οποίο θα βγάλουν τα εσώψυχα τους. Δεν παρασύρομαι, εξάλλου μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρω καλά πως όλα τα θαύματα ή οι κατάρες, κρατούν τρεις μέρες.

Ναι, στην εκπομπή που κάνω με τους συνεργάτες μου στον Σκάι, το Σάββατο το πρωί γράφτηκε ένα super (όπως το λέμε στην τηλεοπτική γλώσσα), στο οποίο αναφερόταν η λέξη «υπέρκομψη» για την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα. Το super, που αφορούσε μάλιστα το φλέγον θέμα του εμβολιασμού, κρατήθηκε για πέντε μόλις δευτερόλεπτα στον τηλεοπτικό αέρα, όσο χρειάστηκε για να το πάρουν χαμπάρι οι υπεύθυνοι στο control και να το κατεβάσουν πάραυτα.

Όσον αφορά εμένα, εξηγώ στους μη γνωρίζοντες τα εξής: ο παρουσιαστής μιας ζωντανής εκπομπής, της οποίας τα super γράφονται εκείνη την στιγμή και ανάλογα με όσα λέγονται στον αέρα, έχει τόση ευθύνη για τις επιγραφές που εμφανίζονται στην βάση της οθόνης, όση έχει ένας οδηγός αυτοκινήτου για τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος του. Παρά ταύτα, εφόσον εγώ θεωρούμαι ο βασικός συντελεστής της εκπομπής (ως ο παλιότερος και γνωστότερος απ’ όλους τους συνεργάτες του »ΣΚ παρέα»), κατανοώ ότι πολύς κόσμος με θεώρησε εν πολλοίς υπεύθυνο γι αυτό που είδε.

Το αποδέχομαι, το λοιπόν. Εγώ φταίω. Αποδέχομαι όμως το αποτέλεσμα ως (εν τέλει) ευθύνη μου, αλλά επ’ ουδενί λόγο δεν αποδέχομαι την δίκη των προθέσεων μου που ακολούθησε σε «ρεπορτάζ» και αναρτήσεις. Επ’ αυτού ένα μόνο θα γράψω και ας το αξιολογήσει ο καθένας κατά την κρίση του. Όταν (και αν) αποφασίσω να ειρωνευτώ, να τρολάρω ή να γλύψω κάποιον, ούτε μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα θα το κάνω σαν τον κλέφτη, ούτε σε άσχετο θέμα θα το χωρέσω, ούτε με τρόπο χαζό και άγαρμπο που θα φέρει όλες τις πλευρές απέναντι μου θα το εμφανίσω.

Σας διαβεβαιώνω ότι ξέρω πολύ καλύτερους, πονηρότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για να κολακέψω ή να προβοκάρω κάποιον. Επιτρέψτε μου να θεωρώ τον εαυτό μου εξυπνότερο από τόσο. Σας ενημερώνω επίσης, ότι το ίδιο έξυπνος είναι και ο Σκάι ως συλλογικός οργανισμός. Όπερ κάτι άλλο θα συνέβη απ’ αυτά που κατά κόρον γράφτηκαν, ειπώθηκαν ή εικάστηκαν Τι συνέβη; Ελάτε τώρα, δεν σας αφορά. Εξάλλου, πέρασε το τριήμερο που κρατούν τα θαύματα ή οι κατάρες. Φτάνουν τρεις μέρες αποκλειστικής απασχόλησης για πέντε τηλεοπτικά δευτερόλεπτα, σωστά;. Πάμε για άλλα. Υπάρχουν κι άλλες γωνιές του μέλλοντος για να μου την στήσετε…»

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook