Ο Βολουδάκης προτείνει δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά

ο-βολουδάκης-προτείνει-δημιουργία-κέ-1047685

Τα γεγονότα στη Μόρια καθιστούν φανερό ότι η πολιτική μας στο μεταναστευτικό πρέπει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα δηλώνει ο Βολουδάκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος. Πρέπει όμως αμέσως μετά να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.

Με μια πανδημία εν εξελίξει, και με την Τουρκία να γίνεται όλο και επιθετικότερη, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε στο μοντέλο διαχείρισης που προβλέπει μακρόχρονη παραμονή χιλιάδων μεταναστών σε κέντρα στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και στα άλλα ακριτικά νησιά μας. Δε χρειάζεται καν να εξηγήσει κανείς ποιοι είναι οι τρομεροί κίνδυνοι που εγκυμονεί το σημερινό μοντέλο.

Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες, όπου θα διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων ασύλου.

Με προδιαγραφές και συνθήκες που θα επιτρέπουν αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση στους μετανάστες και στους εργαζόμενους των αρμοδίων υπηρεσιών για όσο χρόνο χρειάζεται. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτής της πολιτικής θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Πρέπει όμως να διαφυλάττει και την εθνική ασφάλεια.

Έχω και στο παρελθόν τοποθετηθεί επί του θέματος (βλ. π.χ. τη συζήτησή μου με Γερμανούς συναδέλφους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος https://bit.ly/3haHdOd).

Η ως τώρα διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση είναι επιτυχής. Είναι ζωντανή στη μνήμη μας η μεγάλη νίκη στον Έβρο τις μέρες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020. Είναι μπροστά στα μάτια μας η πραγματικά ηρωική προσπάθεια του Λιμενικού στο Αιγαίο, η οποία οδήγησε σε μείωση των μεταναστευτικών ροών το φετινό καλοκαίρι έναντι του 2019 κατά 89%!

Η μείωση των ροών, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των επιστροφών, οδήγησε για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο σε αρνητικό ισοζύγιο ροών (περισσότερες αποχωρήσεις από αφίξεις).

Ασφαλώς και μια τέτοια πολιτική δεν εφαρμόζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται σχεδιασμός και χρηματοδότηση. Πρέπει όμως να γίνει το πρώτο βήμα.»

zarpanews.gr

6 thoughts on “Ο Βολουδάκης προτείνει δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΟΞΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ.
    ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΘΕΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΟΡΙΑ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ…
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ????) ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ…
    E, ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ…

  2. Γειά σου βρε Μανούσιο,τιτάνα της πολιτικής,στα Ίμια μωρέ ανε σου βαστάει στείλε τους.Να κάμεις τα μεμέτια…τούρκους!

  3. Ο Βολουδάκης ήταν ο μόνος κυβερνητικός βουλευτής Χανίων που πήγε να ψηφίσει την άρση ασυλίας του Πολάκη, και μπράβο του. Η Ντόρα και ο Διγαλάκης φαίνεται θέλαν να τα ‘χουν καλά με το Παυλή. Ντροπή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook