Ο Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε σε εκδήλωση σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη | Photos

ο-βασίλης-διγαλάκης-συμμετείχε-σε-εκδ-946747

Ο Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, αρμόδιος σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμμετείχε την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, σε συζήτηση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την έναρξη Κέντρου Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη που δημιουργείται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας καθώς και ο Hans Jessen, EY Global Innovation Leader. Το Κέντρο Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη αφορά στο πεδίο της ευφυούς ανάλυσης εγγράφων και γίνεται σε συνεργασία με την ΕΥ(Ernst & Young), κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και ελεγκτικών υπηρεσιών. Ο κ. Διγαλάκης αποκάλεσε το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», διαχρονική πηγή αριστείας και καινοτομίας και χαρακτήρισε υπόδειγμα τον τρόπο που κινήθηκε, ώστε να προσελκύσει μια τόσο σημαντική επένδυση στον τομέα της έρευνας. Σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη δήλωσε ότι “δεν είναι το αύριο, είναι το σήμερα” και ότι “οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν και τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μπει στην αυριανή εποχή”. Μέλημα του υπουργείου Παιδείας πρέπει να είναι να προετοιμάσει την κοινωνίας μας για την Τεχνητή Νοημοσύνη “με μια συνολική προσέγγιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια μέχρι την ανώτατη και την δια βίου εκπαίδευση, έτσι ώστε οι πολίτες μας να εξοικειωθούν και να μπορούν να καταλάβουν τι είναι τεχνητή νοημοσύνη αλλά και να την χρησιμοποιήσουν”.
zarpanews.gr

One thought on “Ο Βασίλης Διγαλάκης συμμετείχε σε εκδήλωση σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη | Photos

  1. Επειδή κάποτε πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους !
    Εάν ο κ . Διγαλάκης ήθελε να γίνει στην Ελλάδα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης , όταν ήταν πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα είχε κατασκευασθεί στο Ίδρυμα το πρώτο Αυτόνομο Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης !
    Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι αντιστάθηκε σθεναρά και αποτελεσματικά καταφέρνοντας να μην γίνει καμία προσπάθεια για την κατασκευή του .
    Να ευχηθώ καλή συνέχεια και πολλές συμμετοχές σε συνέδρια , ομιλίες και αμπελοφιλοσοφίες για την κατασκευή καινοτόμων προϊόντων Τεχνητής Νοημοσύνης στην χώρα μας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook