Ο Βασίλης Διγαλάκης ανταποκρίθηκε σε μια ακόμη πρόκληση – Ενημέρωση για τις μετεγγραφές

ο-βασίλης-διγαλάκης-ανταποκρίθηκε-σε-887984

Ένα ακόμη δύσκολο εγχείρημα, όπως η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση μετεγγραφής, έφερε εις πέρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή το Υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης  έκρινε ότι, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ήταν καθήκον του, να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και το σύνολο των πολιτών, ότι «η φετινή διαδικασία προετοιμασίας και λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Η δυσκολία αυτή συνδέεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, ακόμα και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Η ανομοιομορφία των νομοθετικών διατάξεων των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, καθώς και η έλλειψη μελέτης για τη διαδικασία υλοποίησής τους, προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, όπως και στο αρμόδιο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διακυβεύοντας έτσι την ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.

Σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη προτεραιότητα ήταν και είναι η διασφάλιση «της μέγιστης δυνατής λειτουργικότητας της ηλεκτρονικής εφαρμογής των μετεγγραφών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα με τα προηγούμενα έτη.

Στη σχετική εγκύκλιο ενημερώνουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις του πλαισίου των μετεγγραφών, και επισημαίνουμε εκείνες τις κατηγορίες φοιτητών οι οποίοι δεν δύνανται φέτος να αιτηθούν μετεγγραφής εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Διγαλάκης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, να στεφθεί με επιτυχία αυτό το δύσκολο και σημαντικό εγχείρημα.

zarpanews.gr

One thought on “Ο Βασίλης Διγαλάκης ανταποκρίθηκε σε μια ακόμη πρόκληση – Ενημέρωση για τις μετεγγραφές

  1. Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταγραφές φοιτητών:

    Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Διγαλάκης, προσπάθησε να διαβάλλει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποποιηθεί των ευθυνών του σε ό,τι αφορά στην αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητά του για την ολοκλήρωση βασικών διαδικασιών ρουτίνας που υλοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

    Αυτή τη φορά το επίδικο είναι οι μετεγγραφές.

    Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην κοινή γνώμη και στον ίδιο τον κ. Διγαλάκη τα εξής:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ως κυβέρνηση δημιούργησε τα πληροφοριακά συστήματα που διαλειτουργούν με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μπορούν άμεσα και χωρίς κόπο να αιτούνται μετεγγραφή χιλιάδες φοιτητές και να ενημερώνονται άμεσα για το αν δικαιούνται ή όχι τη μετεγγραφή. Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αιτήσεις ήταν σε χαρτί και η διαδικασία διαρκούσε πολλούς μήνες ταλαιπωρώντας φοιτητές, οικογένειες, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών. Συνεπώς, τουλάχιστον ως προς αυτό, ο κ. Διγαλάκης δε θα έπρεπε να μεμψιμοιρεί, αντιθέτως θα έπρεπε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη ζωή πιο εύκολη σε χιλιάδες οικογένειες, στις διοικητικές υπηρεσίες και στις πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που είδε με ευαισθησία το θέμα των αδελφών φοιτητών και έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάζουν αδέλφια στην ίδια πόλη ώστε να περιορίζονται οι δαπάνες των οικογενειών για τις σπουδές των παιδιών τους. Αυτό, ως γενικό μέτρο, έγινε για πρώτη φορά στην ακαδημαϊκή ιστορία της χώρας και συνοδεύτηκε από έκτακτη επιχορήγηση των ΑΕΙ σε πόρους και θέσεις καθηγητών (ΔΕΠ).

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του ν. 4610/2019 που ολοκλήρωσε τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, προχώρησε χωρίς καθυστερήσεις στην ακαδημαϊκή αντιστοίχιση όλων των νέων τμημάτων μέσα από θεσμικές διαδικασίες, ώστε, ακριβώς, να υπάρξει η δυνατότητα μετεγγραφών μεταξύ όλων των ακαδημαϊκά αντίστοιχων Τμημάτων, χωρίς διοικητικές καθυστερήσεις, που θα απέβαιναν εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους.

    Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να υπάρξει συναινετική νομοθέτηση για το θέμα των μετεγγραφών και ζήτησε τις θέσεις των κομμάτων επ’ αυτού. Με εξαίρεση το ΠΟΤΑΜΙ, καμία άλλη πολιτική δύναμη συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε.

    Συνεπώς, συμβουλεύουμε τον κ. Διγαλάκη να σταματήσει τις κατηγορίες και την παραγωγή ψευδών ειδήσεων. Ας επικεντρωθεί στη δουλειά του για να μην ταλαιπωρεί τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook