Ο Βαρεμένος, η Καραμανλή και η υποκρισία

ο-βαρεμένος-η-καραμανλή-και-η-υποκρισί-1621295

Ο τηλεοπτικός καβγάς Γιώργου Βαρεμένου – Αννας Καραμανλή ήταν η επιτομή της τοξικότητας που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή.

Η βουλευτής της ΝΔ έδειξε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στο θέατρο τη μέρα της πτώσης του Φάντομ για να υποστηρίξει ότι δεν τον άγγιξε ο θάνατος του σμηναγού και του υποσμηναγού, γι αυτό και διασκέδαζε.

Εκανε, δηλαδή, ό,τι πιο χυδαίο μπορούσε για να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό και την ενσυναίσθηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε , αρπάζοντάς της τη φωτογραφία που κρατούσε η Α. Καραμανλή. Επεσε στην παγίδα που έστησε η πολιτική του αντίπαλος, που επεδίωκε να αλλάξει τη συζήτηση από σοβαρά θέματα τα οποία αρμόζουν να συζητούν βουλευτές.

Ενα θερμό τηλεοπτικό επεισόδιο σε απευθείας μετάδοση, που θύμισε με τον πιο παραστατικό τρόπο σε ποιο σημείο έχει φτάσει- με βασική ευθύνη της ΝΔ- το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή ελαφρυντικά, ούτε συνηθίζεται αυτός ο πολιτικός αντιπολιτισμός.

Έχει, όμως, κάποια αξία, έστω για τα προσχήματα, ο τρόπος αντίδρασης των κομμάτων τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδοκίμασε τον Γ. Βαρεμένο αλλά κάλεσε και την Α. Καραμανλή να ζητήσει συγγνώμη. Συγνώμη ζήτησε και ο βουλευτής. Αλλά η ΝΔ κατήγγειλε μόνο τον Γ. Βαρεμένο και δεν εξέφρασε ενόχληση για τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Γιατί αυτό είναι το παιχνίδι που ξέρει να παίζει καλά.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook