Ο Τζέιμι Όλιβερ έχασε 26 κιλά κάνοντας αυτή την αλλαγή στη διατροφή του

ο-τζέιμι-όλιβερ-έχασε-26-κιλά-κάνοντας-α-1294952

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ο διάσημος σεφ, έχασε 26 κιλά τα τελευταία 2 χρόνια κάνοντας μία σημαντική αλλαγή στη διατροφή του

Ο Τζέιμι Όλιβερ είναι από τους πλέον αγαπημένους στη βιομηχανία τροφίμων εδώ και δεκαετίες, κερδίζοντας όχι μόνο θαυμαστές με τα βιβλία μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εκπομπές του αλλά και την υποστήριξη προγραμμάτων που βοηθούν τις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα.

Ωστόσο, με το μαγείρεμα και το φαγητό να είναι τα βασικά συστατικά της καριέρας του, ο Τζέιμι Όλιβερ έχει δει το βάρος του να αυξομειώνεται με τα χρόνια.

Ο Όλιβερ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχασε 26 κιλά, αποδίδοντας τη μεταμόρφωσή του σε μια απλή αλλαγή στη ρουτίνα του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Όλιβερ αποκάλυψε ότι μια μόνο αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες ήταν ο καταλύτης για το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους του: Μείωσε την ποσότητα κρέατος που έτρωγε.

Μείωσε το κρέας

“Μείωσα το κρέας, αύξησα τα λαχανικά, κοιμήθηκα περισσότερο και κινήθηκα”, εξήγησε. Ο Όλιβερ πρόσθεσε ότι δεν στερούσε τίποτα από τον εαυτό του ούτε έτρωγε μικρές μερίδες για να χάσει τα κιλά.

“Έχασα 12 κιλά αρκετά γρήγορα και δεν το έκανα χωρίς να φάω. Έφαγα πολύ, περισσότερο από ό, τι είχα συνηθίσει”, εξήγησε.

Πρόσθεσε νέα λαχανικά στο μενού

Ο Όλιβερ όχι μόνο αύξησε την αναλογία των λαχανικών στη διατροφή του, αλλά δοκίμασε επίσης και κάποια ασυνήθιστα.

“Νόμιζα ότι τα φύκια ήταν χίπικα, αλλά οι πρόγονοί μας έτρωγαν φύκια. Έχουν πολύ ιώδιο και είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο”, εξήγησε.

Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς στη διατροφή

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και η αύξηση των λαχανικών που βοήθησαν τον Τζέιμι Όλιβερ να χάσει κιλά. Άρχισε επίσης να τρώει ξηρούς καρπούς.

“Μειώνουν στο μισό την πιθανότητα να πάθετε καρδιακή προσβολή . Δώστε τα και στα παιδιά σας”, πρότεινε ο πατέρας πέντε παιδιών.

Έκοψε το ποτό

Αν και ο Όλιβερ δεν διέκοψε το ποτό εντελώς για να μειώσει το βάρος του, παραδέχτηκε ότι είχε μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση σε αυτό το θέμα.

“Δεν σας λέω τι να κάνετε, αλλά τώρα πίνω μόνο το Σαββατοκύριακο”, εξήγησε.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook