O τυφώνας Hagibis απειλεί την Ιαπωνία – Άδειασαν τα ράφια στα super market | Photos + Video

o-τυφώνας-hagibis-απειλεί-την-ιαπωνία-άδεια-935909

Ο ισχυρός τυφώνας Hagibis πλησιάζει σήμερα Παρασκευή την Ιαπωνία, απειλώντας το Τόκιο με τις ισχυρότερες βροχές εδώ και 61 χρόνια, εγείροντας φόβους για χάος στις μεταφορές και προκαλώντας προβλήματα στο Γκραν Πρι της Formula-1 και το World Cup του ράγκμπι.

Ο τυφώνας Hagibis- το όνομά του σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Tegalog των Φιλιππίνων- αναμένεται να φτάσει στο νησί Honshu το Σάββατο.

«Ο τυφώνας μπορεί να προκαλέσει βροχή και ανέμους σε επίπεδα ρεκόρ» προειδοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Πιθανώς να είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που θα πλήξει το Τόκιο από το 1958 και οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλα κύματα και πλημμύρες, πρόσθεσε.

Οι αρχές στην περιοχή Chiba, που επλήγη σφοδρά από τον τυφώνα Faxai πριν από ένα μήνα, κάλεσαν τους πολίτες να έχουν προμήθειες τροφίμων και νερού για έως τρεις ημέρες. Ενδεικτικό είναι ότι μετά από επιδρομή των πολιτών, τα ράφια σε πολλά super market της περιοχής, έχουν αδειάσει.

Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι της Formula-1 ματαίωσαν την προετοιμασία και τα προκριματικά, που ήταν προγραμματισμένα για αύριο. Ματαιώθηκαν δύο αγώνες του World Cup του ράγκμπι, που ήταν προγραμματισμένοι για αύριο, ενώ ο αγώνας Ιαπωνίας – Σκοτίας την Κυριακή είναι στον αέρα.

Η αεροπορική εταιρεία ANA Holdings ματαίωσε όλες τις πτήσεις εσωτερικού από και προς τα δύο αεροδρόμια του Τόκιο από σήμερα το απόγευμα και η Japan Airlines Co ακύρωσε επίσης ορισμένες πτήσεις από και προς τις πόλεις Οζάκα και Ναγκόγια.Και οι δύο εταιρείες πάντως εκτιμούν πως αύριο θα ακυρωθούν οι πτήσεις.

Ματαιώσεις αναμένονται και στα ιαπωνικά τρένα υψηλής ταχύτητας, τα Σικανσέν, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook