Ο Τσίπρας ζήτησε την αποπομπή του Ζούλα από την ΕΡΤ – Βολεύετε διαρκώς ανθρώπους είπε στον Μητσοτάκη

ο-τσίπρας-ζήτησε-την-αποπομπή-του-ζούλ-1176450

Αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Λιβάνιου (πρώην Πέτσα) για τα ΜΜΕ σήμερα, δεύτερη μέρα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι την ώρα που αγνοεί τη συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία έρχεται να ψηφίσει αμοιβές στα golden boys της ΕΡΤ υπερτριπλασιάζοντας αμοιβές της διοίκησης και όσων είναι σε θέση ευθύνης, όπως επίσης και δώρα σε καναλάρχες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αποπομπή του Κωνσταντίνου Ζούλα, πρώην διευθυντή γραφείου Τύπου της Ν.Δ., από την προεδρία της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «βολεύει» «διαρκώς ανθρώπους. Αυτή είναι η δουλειά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι εξισώνεται η αμοιβή του κ. Ζούλα με αυτή ενός ανώτερου κρατικού λειτουργού, με το μισθό πρόεδρου Αρείου Πάγου, «γιατί προστάτευσε τον πρωθυπουργό στις κρίσιμες στιγμές».

«Να μας πείτε ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι δίπλα στον Λιγνάδη»

Αναφέρθηκε επίσης στο «σκονάκι» με τις οδηγίες από τη διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ ώστε να μην προβληθεί το κορονο-γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη «με άλλους». «Να μας πείτε ποιοι άλλοι είναι αυτοί» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

Και στη συνέχεια γνωστοποίησε την αποχώρηση της Κ.Ο. από την αίθουσα, επειδή η Ν.Δ. αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία της Κουμουνδούρου με την πρόταση να επιλέγονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και όχι από την κυβέρνηση, οι εκάστοτε διοικούντες της Αγίας Παρασκευής.

«Δεν έχει κανένα νόημα να παραμείνουμε στη βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε, και τον πρωθυπουργό που ενορχηστρώνει όλα αυτά. Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Θα σέβεστε τη Δημοκρατία» τόνισε.

«Ακριβοπληρώνετε διευθυντές-ημέτερους, χωρίς προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ»

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «εδώ και ενάμισι χρόνο το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία, το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι ένα κράτος σαράβαλο και το διοικούν τα golden boys».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον υποστελεχωμένο ΔΕΔΔΗΕ που δέχεται από χθες τα περισσότερα κυβερνητικά πυρά για τα προβλήματα από τη «Μήδεια».

Σε αυτό το σημείο κατήγγειλε ότι κυβέρνηση δημιουργεί διευθυντές για ημέτερους, καλοπληρωμένους αδρά, την ώρα που από «κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία», «δεν έχει προσλάβει συνεργεία και τεχνικούς» αλλά και την ώρα που φροντίζει να ξεκινήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.

«Και την πληρώνει ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών μας, που δεν έχουν ρεύμα και ξεπαγιάζουν. Το ίδιο που κάνατε στον ΔΕΔΔΗΕ , το ίδιο κάνετε και στην ΕΡΤ» σχολίασε.

«Δεν έχετε προσλάβει συνεργεία, αλλά φροντίσατε να βάλετε τα golden boys και να ξεκινήσετε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησής του. Αυξήσατε τους μισθούς στους γενικούς διευθυντές και δημιουργήσατε 11 νέες θέσεις διευθυντών, δηλαδή 11 νέες θέσεις για golden boys της αρεσκείας σας».

«Πόση υπομονή να κάνει ο πολίτης;»

Χαρακτήρισε ειρωνικά «ευφυή σύλληψη» την απόφαση να κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης η εθνική οδός. «Ενδέχεται να το κάνατε προκειμένου να μην εφαρμόσετε το νόμο που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε επικοινωνιακά, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί πρόστιμο από 5.000 έως 1 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο. Επιπλέον ο παραχωρησιούχους θα έχει τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη» είπε.

Αφού επιτέθηκε στον Γιώργο Πατούλη προσωπικά λέγοντας ότι «250.000 νοικοκυριά ήταν χωρίς ρεύμα και ο περιφερειάρχης Αττικής εμφανίζεται περιχαρής να βγάζει φωτογραφίες στο Σύνταγμα» έστρεψε τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό αναφέροντας «και βέβαια ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε το καφεδάκι του στο Ντα Κάπο».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε να μείνουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Όταν ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του έτσι κι αλλιώς εξαιτίας της πανδημίας τι άσκοπες μετακινήσεις να κάνει; » διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Πόση υπομονή να κάνει κάποιος που δεν έχει θέρμανση, νερό και είναι αποκλεισμένος στο ίδιο του το σπίτι;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook