Ο Τσίπρας στηρίζει τους γιατρούς των νοσοκομείων: Η κυβέρνηση να τους ενισχύσει σε όλα τα μέτωπα | Video

ο-τσίπρας-στηρίζει-τους-γιατρούς-των-ν-1017181

«Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα, η ρητορική ευγνωμοσύνη. Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους στηρίζουμε και να τους προστατεύουμε…»

Ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε τους γιατρούς των νοσοκομείων που δίνουν μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό και τόνισε πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός οφείλουν έστω τώρα να ενισχύσουν όλα τα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη Δευτέρα (23/03) τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η συζήτηση αφορούσε τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα, η ρητορική ευγνωμοσύνη. Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους στηρίζουμε και να τους προστατεύουμε, όχι απλά να τους χειροκροτούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Συνομίλησα σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκπροσώπους εκείνων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, συχνά με ανεπάρκεια σε μέσα, αλλά με υπερεπάρκεια σε ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και αφοσίωση.

Σε συνθήκες όχι απλώς δύσκολες, αλλά και επικίνδυνες για τη δική τους υγεία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες. Γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ, εργαζόμενους στη δημόσια υγεία αλλά και όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του κρατικού μηχανισμού, που συμβάλλουν στη μεγάλη κοινή προσπάθεια.

Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα, η ρητορική ευγνωμοσύνη. Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους στηρίζουμε και να τους προστατεύουμε, όχι απλά να τους χειροκροτούμε.

Ευθύνη της πολιτείας δεν είναι μόνο να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και να δείχνει με το δάχτυλο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά ως υπεύθυνο για την εφαρμογή τους, αλλά να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του. Για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός οφείλουν έστω τώρα να ενισχύσουν όλα τα μέτωπα. Να κλείσουν κάθε πόρτα και κερκόπορτα στην προέλαση του ιού. Και αυτή είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η ευθύνη των πολιτών, να υποτάξουν ακόμη και την ατομική τους ελευθερία στο συλλογικό εμείς της δημόσιας υγείας, γίνεται πράξη.

Σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, με απόλυτη συλλογική ευσυνειδησία.

Μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη και η ευθύνη της Πολιτείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση την Κυριακή (22/03) έκανε λόγο για ανεπάρκεια ατομικών μέσων προστασίας από τον κορονοϊό και μιλούσε για καθυστερημένη ενίσχυση του ΕΣΥ. Επίσης, προχώρησε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου για τον νέο κορονοϊό Covid19 με στόχο την καλύτερη κατάσταση όλων στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ιού, «με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμβολής για αυτές τις κρίσιμες και πρωτόγνωρες για όλους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook