Ο Τσίπρας «την είπε» στον Ανδρουλάκη μέσα στο σπίτι του – Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ

ο-τσίπρας-την-είπε-στον-ανδρουλάκη-μ-1415044

Έμμεσο μήνυμα προς το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της περιοδείας του στην αγορά του Ηρακλείου, σημειώνοντας πως «αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, τόνισε ότι «καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις εξίσου μεγάλες, πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία.

Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, την βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουνε βγάλει πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες.

Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ.

Αυτό το σχέδιο όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα.

Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία.

Και για αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία.

Πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σε αυτό τον κατήφορο και με μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Τι απαντάει το ΚΙΝΑΛ:

Στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές απάτνησε το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξαπολύοντας πυρά τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δύο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν και σήμερα το ρόλο τους ως  μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού.

Ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, όταν ο ίδιος και η ΝΔ «πετροβολούσαν» από τα «Ζάππεια».  Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα -όπως στην Πορτογαλία- αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό.

Προσβάλλει, δε, τους Έλληνες πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται πολλαπλώς από τις δικές του μεροληπτικές και ατελέσφορες πολιτικές και αντί πανηγυρισμών για τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης, αναμένουν μέτρα προστασίας και μόνιμους μηχανισμούς υποστήριξης του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δύο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook