Ο Τσακαλώτος, η κυβέρνηση και η Μαρία Αντουανέττα

ο-τσακαλώτος-η-κυβέρνηση-και-η-μαρία-αν-607166

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του που θα βρουν το 1,8 δισ. δημοσιογραφικό χώρο για να κάνουν αυτά που υπόσχονται.

«Το 2020 έχετε υπολογίσει τον δημοσιονομικό χώρο; Γιατί εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει. Και τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη 1,8 δισ. εσείς πόσο το υπολογίζετε; Και πως θα τετραγωνίσετε τον κύκλο; Με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μείωση του αφορολόγητου ή θα πάρετε 1,8 δισ. από την φοροδιαφυγή;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού αναρωτήθηκε πώς μέσα σε τέσσερις μέρες αποφάσισε η κυβέρνηση ότι δεν γίνεται να μειώσει το πλεόνασμα χρησιμοποιώντας το μαξιλάρι, τα 5,4 δισ., έθεσε ευθέως προς την ΝΔ το ερώτημα: «Μήπως το απορρίψατε γιατί η λιτότητα είναι μέσα στο σχέδιό σας και μέσα στη λογική σας;»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση για βαριά δεξιά ατζέντα, που μάλιστα οδηγεί σε μια περίεργη αντίληψης, φιλοσοφίας Μαρίας Αντουανέτας. «Αυτή η δεξιά ατζέντα του φτιάχνουμε εχθρούς πάντα πάει πιο δεξιά γιατί πόσο καιρό θα φάνε τα μεσαία στρώματα από καταστολή» συμπλήρωσε και παραφράζοντας μία ρήση που έχει αποδοθεί στη Μαρία Αντουανέτα είπε «λέτε αν δεν υπάρχει ψωμί μπορείτε να πάρετε καταστολή». Μάλιστα ανέφερε πως «είμαι περήφανος για τον Μπελογιάννη, για τον Πέτρουλα και όλους τους ήρωες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook