O Τραμπ σε λίγη ώρα στο Δικαστήριο: Τα 21 ψέματα του πρώην προέδρου σύμφωνα με το κατηγορητήριο

o-τραμπ-σε-λίγη-ώρα-στο-δικαστήριο-τα-21-ψέ-1741815

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ και ένας φερόμενος ως συνωμότης, τον οποίο το CNN έχει ταυτοποιήσει ως τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι, έκαναν αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάουερς στις 22 Νοεμβρίου 2020- το κατηγορητήριο λέει ότι ο Τζουλιάνι δεν παρείχε ποτέ αποδείξεις και τελικά είπε, σε μια συνάντηση με τον Μπάουερς την 1η Δεκεμβρίου 2020, «λόγια του τύπου: «Δεν έχουμε τις αποδείξεις, αλλά έχουμε πολλές θεωρίες»».

14. Το ψέμα ότι οι εκλογικοί υπάλληλοι της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια είχαν εμπλακεί σε «γέμισμα καλπών». (Σελίδες 13 και 14)
Πρόκειται για το διαψευσμένο από καιρό ψέμα – το οποίο ο Τραμπ συνέχισε να επαναλαμβάνει και το 2023 – ότι ένα βίντεο είχε καταγράψει δύο εκλογικούς υπαλλήλους στην Ατλάντα να παρανομούν. Οι εργαζόμενοι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, απαλλάχθηκαν από τις παραβάσεις τους από κρατικούς αξιωματούχους το 2020 – αλλά ο Τραμπ συνέχισε να προβάλλει τους ισχυρισμούς αυτούς ακόμη και όταν ο Ράφενσπεργκερ και αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης του είπαν άμεσα και επανειλημμένα ότι ήταν αβάσιμοι.
15. Το ψέμα ότι χιλιάδες ψηφοφόροι εκτός πολιτείας ψήφισαν στη Τζόρτζια. (Σελίδα 16)
Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τραμπ έκανε αυτόν τον ισχυρισμό στην περιβόητη κλήση του στις 2 Ιανουαρίου 2021 με τον Ράφενσπεργκερ, το προσωπικό του οποίου απάντησε ότι ο ισχυρισμός ήταν ανακριβής. Ένας υπάλληλος του γραφείου του Ράφενσμπεργκερ εξήγησε στον Τραμπ ότι οι εν λόγω ψηφοφόροι είχαν μετακινηθεί αυθεντικά πίσω στη Τζόρτζια και είχαν ψηφίσει νόμιμα.
16. Το ψέμα ότι ο Ράφενσπεργκερ «δεν ήταν πρόθυμος ή δεν ήταν σε θέση» να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ σχετικά με μια ««απάτη» με ψηφοδέλτια κάτω από το τραπέζι, καταστροφή ψηφοδελτίων, «ψηφοφόρους» εκτός πολιτείας, νεκρούς ψηφοφόρους και άλλα». (Σελίδα 16)
Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με αυτό το tweet του Τραμπ την επομένη της κλήσης, ο Ράφενσπεργκερ και το προσωπικό του είχαν αντιμετωπίσει και καταρρίψει όλους αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ.

17. Το ψέμα ότι υπήρξε σημαντική νοθεία στο Ουισκόνσιν και ότι η πολιτεία είχε δεκάδες χιλιάδες παράνομες ψήφους. (Σελίδα 21)
Ψευδές. Αλλά το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τραμπ έκανε τον αόριστο ισχυρισμό περί απάτης σε ένα tweet στις 21 Δεκεμβρίου 2020, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν, και επανέλαβε τον πιο συγκεκριμένο ισχυρισμό για δεκάδες χιλιάδες παράνομες ψήφους στην ομιλία της 6ης Ιανουαρίου.
18. Το ψέμα ότι στο Ουισκόνσιν καταμετρήθηκαν περισσότερες ψήφοι από ό,τι είχε πραγματικούς ψηφοφόρους. (Σελίδα 21)
Αυτό, όπως και ο παρόμοιος ισχυρισμός του Τραμπ για την Πενσυλβάνια, δεν είναι αλήθεια. Αλλά το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ έθεσε τον ισχυρισμό αυτό σε συνομιλία που είχε στις 27 Δεκεμβρίου 2020 με τον εκτελούντα χρέη γενικού εισαγγελέα Ρόζεν και τον εκτελούντα χρέη αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Ντόνοχιου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι ήταν ψευδής.

19. Το ψέμα ότι οι εκλογές ήταν «διεφθαρμένες». (Σελίδα 28)
Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι όταν ο εκτελών χρέη Γενικού Εισαγγελέα Rosen είπε στον Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27ης Δεκεμβρίου 2020 ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορούσε και δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Τραμπ απάντησε: «Απλά πείτε ότι οι εκλογές ήταν διεφθαρμένες και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμένα και τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές». (Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Donoghue απομνημόνευσε το αναφερόμενο σχόλιο του Τραμπ σε χειρόγραφες σημειώσεις του, τις οποίες μετέδωσε το CNN το 2021 και οι οποίες στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερεύνησε την εξέγερση στο Καπιτώλιο).
20. Το ψέμα ότι ο Τραμπ κέρδισε κάθε πολιτεία με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. (Σελίδα 34)
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι, σε μια συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου 2021 που είχε ως στόχο να πείσει τον Πενς να απορρίψει παράνομα τις εκλογικές ψήφους του Μπάιντεν και να τις στείλει πίσω στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών που αλλάζουν, ο Πενς κρατούσε σημειώσεις στις οποίες περιέγραφε τον Τραμπ λέγοντας: «Συμπερασματικά – κέρδισε κάθε πολιτεία με 100.000 ψήφους». Αυτό ήταν, προφανώς, ψευδές, ακόμη και αν ο Τραμπ μιλούσε συγκεκριμένα για τις swing states που κέρδισε ο Μπάιντεν και όχι για κάθε πολιτεία του έθνους.

21. Το ψέμα ότι η Πενσυλβάνια «θέλει να επαναπιστοποιήσει». (Σελίδα 38)
Ο Τραμπ έκανε αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό στην ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτειακοί νομοθέτες στην Πενσυλβάνια είχαν εκφράσει την επιθυμία να καθυστερήσουν τουλάχιστον την επιβεβαίωση της νίκης του Μπάιντεν από το Κογκρέσο – αλλά ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας και ο κορυφαίος αξιωματούχος εκλογών, ο οποίος είχε στην πραγματικότητα την εξουσία πιστοποίησης των εκλογών στην πολιτεία, δεν είχε καμία επιθυμία να επαναπιστοποιήσει τη νόμιμη νίκη του Μπάιντεν.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook