Ο τουρισμός «έπνιξε» τις αντιδράσεις των ειδικών στην πλήρη άρση των μέτρων

ο-τουρισμός-έπνιξε-τις-αντιδράσεις-1300681

Μεγάλες συγκρούσεις στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αλλά και έντονο προβληματισμό στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, με τις οποίες ο κ. Πλεύρης, προφανώς με κεντρική οδηγία, προανήγγειλε την άρση όλων των μέτρων, περιλαμβανομένου και αυτού των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρκετοί από τους επιστήμονες εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους στην απόφαση της κυβέρνησης να στείλει από τώρα «σήμα απόλυτης χαλάρωσης», διότι, όπως χαρακτηριστικά είπαν κάποιοι εξ αυτών, «θα το βρούμε μπροστά μας στα μέσα του επόμενου μήνα». Οι διαφωνούντες με την κυβερνητική απόφαση συνέστησαν να διατηρηθούν ως έχουν τα μέτρα χωρίς άλλες ανακοινώσεις μέχρι τις 2 Μαίου, οπότε θα επιστρέψουν οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς, με το σκεπτικό ότι έρχονται δύο διαδοχικά τετραήμερα μαζικών εξορμήσεων στην περιφέρεια αλλά και το εξωτερικό, τα οποία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. «Αν προαναγγείλουμε την πλήρη άρση τους, τότε αφενός κανείς δεν θα τηρήσει κανένα μέτρο το Πάσχα και την Πρωτομαγιά και αφετέρου δεν θα έχουμε πλέον κανένα όπλο στα χέρια μας» είπαν.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, είχε προαποφασίσει την πλήρη άρση των μέτρων την 1η Ιουνίου, καθώς το στοίχημα του τουρισμού γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο και πιεστικό λόγω των αναταράξεων που προκαλούν στην οικονομία η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και ο υψηλός πληθωρισμός.

Οι γαλάζιοι βουλευτές αντιλαμβάνονται τη σπουδή της άρσης κάθε μέτρου, ακόμα και του πιστοποιητικού εμβολιασμού που, πάντως, όπως σημειώνουν, υπήρξε η κορωνίδα των συγκρούσεων με τους αντιεμβολιαστές για πάρα πολύ καιρό και στην πραγματικότητα πλέον ακυρώνεται, μαζί με την επιχειρηματολογία που το συνόδευε.

Οι βουλευτές δεν κρύβουν την αγωνία τους για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο στα μέσα Μαϊου να υπάρξει ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας και κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και για το πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να επιβάλει ξανά μέτρα από το φθινόπωρο – αν οι εκλογές γίνουν στη λήξη της τετραετίας – όταν σήμερα ουσιαστικά τα απαξιώνει πλήρως.

«Όταν με πάνω από 50 νεκρούς καθημερινά, τα αφήνεις όλα ελεύθερα, τί θα επικαλεστείς αν χρειαστεί να τα επαναφέρεις» διερωτώνται πολλοί βουλευτές. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, έλεγαν χθες στο Ieidiseis.gr ότι δέχονται ήδη καταιγισμό παραπόνων από γονείς μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για το γεγονός ότι καταργείται ακόμα και ο στοιχειώδης έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης στη μαθητική κοινότητα μέσω ενός, έστω, self test.

«Τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο και τα σχολεία θα γίνουν «θερμοκήπια» επώασης του ιού, ο οποίος με τη σειρά του θα μεταφερθεί στα σπίτια. Αυτό δεν έχει απολύτως καμία λογική, ούτε καν από οικονομικής άποψης, αφού μιλάμε για μία μόνο παρτίδα αυτοδιαγνωστικών τεστ, τα οποία θα είχαν πολλαπλάσια χρησιμότητα» έλεγε χαρακτηριστικά χθες στους διαδρόμους της βουλής πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ με μεγάλη πολιτική εμπειρία.

Εν κατακλείδι, οι βουλευτές δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι πλέον προτεραιότητα είναι οι επιπτώσεις του πολέμου και όχι η πανδημία. Αγωνιούν, ωστόσο, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και σε αυτό το πεδίο. Γεγονός που ενισχύει την εκτίμησή τους ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο.

ieidiseis.gr

3 thoughts on “Ο τουρισμός «έπνιξε» τις αντιδράσεις των ειδικών στην πλήρη άρση των μέτρων

  1. Ε βέβαια….. Όποτε μας βολεύει ενδιαφερόμαστε για την υγεία του κοσμάκη, όποτε μας βολεύει τη γράφουμε στα παλαιά μας υποδήματα…. Τώρα προέχει ο τουρισμός!!!! Δεν θα βάλουμε δα και την υγεία μας πάνω από τον τουρισμό…. Από Σεπτέμβρη όμως θα γίνουν ξανά ανεύθυνοι όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τα νέα υπερεμβόλια, όσοι δεν θα φοράνε έξω μάσκα, και πάει λέγοντας…..
    Όπως το λέει και πιο πάνω ο nik: Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook