Ο Θεοχαρόπουλος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

ο-θεοχαρόπουλος-θα-ψηφίσει-τη-συμφωνί-581883

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και με την εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ σήμερα το μεσημέρι

Με εισήγηση υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών προσήλθε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, ο αρχηγός του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Θεοχαρόπουλος θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και με την εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ σήμερα το μεσημέρι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις, ενώ στις συζητήσεις που προηγήθηκαν στήριζαν την πρόταση της “αποχής” για την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής. Το πιθανότερο «σενάριο» είναι η έγκριση της εισήγησης του κ. Θεοχαρόπουλου από την πλειοψηφία της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Εάν επαληθευτεί το σενάριο, θα σημάνει την «διαγραφή» του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το είχε διαμηνύσει με πρόσφατη συνέντευξή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. “Περιμένω από όλα τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να συνεκτιμήσουν τη σοβαρότητα της στιγμής, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινή πορεία μας”, ήταν η χαρακτηριστική φράση της κυρίας Γεννηματά η οποία με την συνέντευξή της στον Alpha επεσήμανε επίσης ότι: «Η συνείδηση των βουλευτών και των στελεχών είναι πολύ πιο σημαντική από την πειθαρχία. Δεν ζητώ να πειθαρχήσουν. Ζητώ να σεβαστούν ότι πρόκειται για θέμα, που συνδέεται με την κοινή πορεία μας στο εξής. Ζητώ υπευθυνότητα και την τοποθετώ ψηλότερα από την κομματική πειθαρχία Είμαι σίγουρη ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα ψηφίσει ενιαία. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, ωστόσο όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε για τις αποφάσεις μας».

Η κυρία Γεννηματά δεν απέφυγε δε, να αναφερθεί στις συνέπειες που θα υπάρξουν από την απόφαση ενός στελέχους να διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή, υπογραμμίζοντας: «Όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη και ό,τι έχουμε χτίσει όλοι μαζί. Θα διαφυλάξω την ενότητα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο. Είναι κάτι που χτίζεται από τη στάση του καθενός μας. Σε διαφορετική περίπτωση προφανώς θα υπάρξουν συνέπειες».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook