Ο Τάσος Βάμβουκας για τα Ταμπακαριά: Ο οραματικός σχεδιασμός αλλάζει την πόλη και τον δήμο μας

ο-τάσος-βάμβουκας-για-τα-ταμπακαριά-ο-ο-866519

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη υπογραφή του έργου «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών» (Δείτε ΕΔΩ) εξέδωσε η παράταξη Δήμος Ενεργών Πολιτών και ο επικεφαλής Τάσος Βάμβουκας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η υπογραφή της ένταξης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του έργου ανάπλασης για τις δύο γειτονιές των Ταμπακαριών, αποδεικνύει ότι ο οραματικός σχεδιασμός και η πρακτική υλοποίησή του, δίνουν αποτελέσματα και αλλάζουν την πόλη και τον δήμο μας.

Όταν από το 2015 ως δημοτική αρχή σχεδιάσαμε και εντάξαμε την πόλη των Χανίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, συμπεριλάβαμε και την περιοχή της Χαλέπας.

Στην συνέχεια όπως έγινε και με άλλες περιοχές της πόλης και μετά από παρότρυνση των κατοίκων της περιοχής, ξεκινήσαμε την προετοιμασία και τον Φλεβάρη του 2019 αναθέσαμε την μελέτη ανάπλασης του δημόσιου χώρου της περιοχής των Ταμπακαριών. Αυτή η μελέτη, που ορθώς αξιοποίησε η δημοτική αρχή, αποτέλεσε το εργαλείο που έκανε σήμερα δυνατή την ένταξη της περιοχής σε πρόγραμμα ανάπλασης με 2,7 εκ. ευρώ.

Είναι σημαντικό μια ξεχασμένη γειτονιά, μνημείο του βιομηχανικού μας παρελθόντος, να διασωθεί και να ενταχθεί ξανά ως σύνολο στον οικιστικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας, με προσοχή και σεβασμό στον διατηρητέο χαρακτήρα της.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ο δήμος εκτός την ανάπλαση, να στηρίξει την διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού εξοπλισμού των Ταμπάκικων, πριν χαθεί οριστικά αυτή η δυνατότητα.

One thought on “Ο Τάσος Βάμβουκας για τα Ταμπακαριά: Ο οραματικός σχεδιασμός αλλάζει την πόλη και τον δήμο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook