Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ο-συριζα-χανίων-καλεί-στην-πορεία-για-τ-1318809

H Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε πολίτη να πάρουν μέρος στην πορεία τιμώντας το χθες με τους αγώνες του σήμερα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους αναφέρουν:

«48 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι αγώνες του χθες αποκτούν μια νέα επικαιρότητα στους αγώνες του σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αγώνες του λαού και των φοιτητών έδωσαν καρπούς στη μεταπολιτευτική Δημοκρατία. Σήμερα ωστόσο πολλές από τις κατακτήσεις βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.

Το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή απειλείται από μια παγκόσμια πανδημία. Στη χώρα μας δυστυχώς την απειλή επιδεινώνει μια κυβέρνηση που επέλεξε να αφήσει αβοήθητο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το δικαίωμα στη μόρφωση αμφισβητείται από την συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου, από την παραμέληση του δημόσιου σχολείου και την αυταρχισμό που επιδεικνύεται προς τους εκπαιδευτικούς.

Το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων απειλείται από την ακρίβεια, από την ανεργία και την υποβάθμιση της μισθωτής εργασίας.

Η ποιότητα της Δημοκρατίας υποβαθμίζεται από την επιχειρούμενη χειραγώγηση της δικαιοσύνης που φτάνει ως την παράνομη κλήτευση του βουλευτή Χανίων.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα τσαλαπατούνται από τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ το δικαίωμα στην πληροφόρηση γίνεται υπόθεση του κυβερνητικού μεγάρου.

Η Δημοκρατία, η Υγεία, η Παιδεία και η Εργασία αποτελούν σημερινά διακυβεύματα για τα οποία καλούνται να ενεργοποιηθούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook