Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει γενιά στελεχών – Σπάνε οι μηχανισμοί – Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ο-συριζα-αλλάζει-γενιά-στελεχών-σπάν-1445325

Δεν είναι καθόλου παρακινδυνευμένο να πει κανείς πως ένα από τα πιο βασικά συμπεράσματα της εκλογής Τσίπρα και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί –και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς- στην «αλλαγή γενιάς» στο κόμμα.

Όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για την εκλογή κεντρικής επιτροπής στην Αττική προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου (κάτι που θεωρούνταν προεξοφλημένο, με τη στήλη να το έχει ήδη σημειώσει), ενώ τη μεγάλη έκπληξη κάνει ο σεμνός και μαχητής της ζωής και της επιστήμης του Διονύσης Τεμπονέρας. Στην δεκάδα φέρονται να είναι και οι Κώστας Ζαχαριάδης και Νάσος Ηλιόπουλος, όπως και στελέχη της «ενδιάμεσης γενιάς» (Δημήτρης Τζανακόπουλος-που κάποιοι από τάσεις τον είχαν για «σφάξιμο»), αλλά και οι «πασοκογενείς» Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ κάνει την έκπληξη η Ρένα Δούρου και δείχνει μεγάλη αντοχή ο Νίκος Παππάς.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο Γιάννης Μπουρνούς καταλαμβάνει την πρωτιά και κερδίζει πλήρως τη μάχη με τον βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, στην Στερεά Ελλάδα ο Γιάννης Σαρακιώτης, στην Πελοπόννησο ο Αλέξης Χαρίτσης, στην Ήπειρο η Όλγα Γεροβασίλη κοκ.

Είναι σαφές πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (όσα ήδη ήταν εγγεγραμμένα) στέλνουν το δικό τους μήνυμα για αλλαγή ηλικιακής ομάδας (προσοχή: Όχι μαζί με το νερό να πετάξει ο Τσίπρας και το μωρό) και για μεγάλη ανανέωση. Παράλληλα, θέτει θέμα για τη Νεολαία του κόμματος (ανάγλυφα το πρόβλημα θα φανεί στις φοιτητικές εκλογές, που διεξάγονται στις 18 Μαΐου, για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια) που μεταξύ άλλων θα πρέπει να μαζικοποιηθεί και να κατεβάσει τα όρια ηλικίας, αντί να μοιάζει κάποιες φορές με εσωκομματική συνιστώσα.

Και επαναλαμβάνουμε: Το μήνυμα για μεγάλη ανανέωση το έστειλαν τα 40.000 περίπου μέλη που ψήφισαν για τη νέα κεντρική επιτροπή. Φανταστείτε να ψήφιζαν και τα νέα 110.000 μέλη!

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook