Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στηρίζει την εκδήλωση μνήμης για θύματα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

ο-σύλλογος-γυναικών-χανίων-στηρίζει-τ-1086718

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις φίλες, τους φίλους και τα μέλη του στη εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σήμερα στις 20:30 στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο Λιμάνι.

75 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει!

Είναι σήμερα ο ιμπεριαλισμός πιο «ανθρώπινος», λιγότερο επικίνδυνος για τους λαούς;… Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς κόπασαν, το κυνήγι των εξοπλισμών μειώθηκε, η δίψα για κέρδος των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων μετριάστηκε;…

Όχι, βέβαια! Σήμερα, ο ιμπεριαλισμός είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ!

Καθώς η επιθετικότητα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δυναμώνει, οι ανταγωνισμοί με Ρωσία και Κίνα για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς οξύνονται, οι πολεμικές δαπάνες σε βάρος των λαϊκών αναγκών αυξάνονται, η δική μας επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν.

Ήδη, με τις προσπάθειες για επέκταση του δικτύου των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της ΝΔ -που «φιλότιμα» συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- και άλλων κομμάτων, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη κάθε λογής κινδύνου για τον ελληνικό λαό.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, όπως μαρτυρά η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και η περιπλοκή του προσφυγικού, αλλά ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Η οσμή του μπαρουτιού που κατακλύζει τη γειτονιά μας δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό.

Η σπουδή να ψηφιστεί ο κατάπτυστος νόμος που περιορίζει τις διαδηλώσεις είναι διαφωτιστική. Εξυπηρετεί την ανάγκη να χαλιναγωγηθεί η λαϊκή οργή ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει και τα τελευταία εργατικά – ασφαλιστικά δικαιώματα, στο όνομα του κορονοϊού!

Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε ούτε ν’ αφήσουμε τα παιδιά μας ν’ αγνοούν. Καμιά γυναίκα λαϊκής οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να εθελοτυφλεί, να αδιαφορεί ή να αδρανεί. Χρειάζονται καθημερινοί συλλογικοί αγώνες για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook