Ο σύλλογος γυναικών Χανίων καταγγέλλει το νέο «επεισόδιο» της επίθεσης στη μητρότητα

ο-σύλλογος-γυναικών-χανίων-καταγγέλλ-1236404

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο “επεισόδιο” της επίθεσης στη μητρότητα και στο δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας να αποφασίσει η ίδια πότε και αν θα φέρει στον κόσμο ένα ή περισσότερα παιδιά.

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να πλασάρουν τα αντιδραστικά τους σχέδια για κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και για νέες επενδύσεις και κέρδη στον τομέα της αναπαραγωγικής διαδικασίας υπό τις ευλογίες, μάλιστα, και της εκκλησίας, μέσω του 1ου «Πανελλαδικού Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Το απαράδεκτο βίντεο προβολής του Συνεδρίου που αναπαράγει όλες τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για το ρόλο της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία αποτέλεσε την αφορμή για να αποσύρουν η πρόεδρος της δημοκρατίας και η κυβέρνηση της ΝΔ την συμμετοχή και την αιγίδα τους από αυτό.

Αποτέλεσε μια ακόμα ευκαιρία για να στηθεί ένα ακόμα δίπολο ανάμεσα στην κυβέρνηση από τη μια μεριά, και το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις από την άλλη, που προβάλλονται ως αντίπαλο δέος στο σκοταδισμό και υπέρμαχοι της «αυτοδιάθεσης του σώματος».

Ο ψευτοπροοδευτισμός τους όμως δεν μπορεί να ξεπλύνει την βάρβαρη πολιτική τους. Αυτήν την πολιτική που καθορίζει τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αποτρέπουν σήμερα μια νέα γυναίκα να αποφασίσει να γίνει μητέρα, τις συνθήκες που την αναγκάζουν να αναβάλλει επ’ αόριστον, ίσως και να ματαιώσει οριστικά αυτή την απόφασή της.

Αντίδραση και ψευτοπροοδευτισμός αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Γι αυτό κυβέρνηση και κόμματα που κινούνται στις ράγες της ΕΕ δεν έβγαλαν άχνα για το περιεχόμενο του Συνεδρίου:

  • Για τα σχέδια προώθησης της κρυοσυντήρησης των ωαρίων των γυναικών, που ο ίδιος ο διοργανωτής του συνεδρίου, γυναικολόγος μεγαλοκλινικάρχης, ομολόγησε ως ζητούμενο.
  • Για την πρόθεση των επιχειρηματικών ομίλων να προωθήσουν την υπόθεση αυτή προκειμένου απερίσπαστοι όπου, όσο και όπως θέλουν να μπορούν να εκμεταλλεύονται την γυναικεία εργατική δύναμη.
  • Για την εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της ΙΥΑ, της άμβλωσης, συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Για τα δάνεια που ετοιμάζουν οι τράπεζες για τις νέες γυναίκες προσδοκώντας νέα κέρδη, επενδύοντας στην επιθυμία τους να γίνουν μητέρες, όπως αποκαλύφθηκε από το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Σήμερα τον 21ο αιώνα, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της γυναίκας στη σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής, με μέτρα προστασίας της μητρότητας και ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας με δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Γι αυτό δε δεχόμαστε να ζούμε με μισθούς πείνας, να έχουμε ωράρια – λάστιχο που κάνουν τη ζωή μας λάστιχο, να μπαίνει η μητρότητα στο απόσπασμα γιατί θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος, να εμπορευματοποιείται η Υγεία και η Πρόνοια, και να αναγκαζόμαστε να ακριβοπληρώνουμε υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τοκετό, τις διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις με βάση τις ιδιαίτερες βιολογικές μας ανάγκες.

Γι αυτό διεκδικούμε :

  • Σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και οικογενειακού προγραμματισμού.

Γι αυτό δίνουμε μαχητική απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας κι επιβάλλει νέους σκληρούς οικονομικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς, που μας στερούν κάθε δυνατότητα ελεύθερης επιλογής σε κάθε πλευρά της ζωής μας, ακόμα και στην απόφασή μας αν και πότε θα γίνουμε μητέρες.

One thought on “Ο σύλλογος γυναικών Χανίων καταγγέλλει το νέο «επεισόδιο» της επίθεσης στη μητρότητα

  1. Γιατί τέτοια μανίααα??? Μιά λογική όσο και φυσική παρότρυνση…έκανε ο πασίγνωστος γιατρός που τόσες γυναίκες στην
    μέση ..ηλικία τους(!) σ’αυτόν κατέφυγαν για τεκνοποίηση και τα κατάφεραν…τώρα τους πείραξε η ΑΛΗΘΕΙΑ???? Ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook