Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων για την Ημέρα Δράσης στους Εργασιακούς Χώρους

ο-σύλλογος-γυναικών-χανίων-για-την-ημέ-1033439

Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στην ημέρα δράσης, 28 Απριλίου για την ανάδειξη όπως σημειώνεται των οξυμένων προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει τα παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών ενώνει τις δυνάμεις του με τα εργατικά σωματεία στις 28 Απρίλη για να δυναμώσουν οι φωνές μας και μαχητικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Όπως συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη και των εμποροϋπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ στις 15 Απρίλη, έτσι και τώρα συνεχίζουμε αναδεικνύοντας την αξία της κοινής δράσης.

Το προηγούμενο διάστημα ξεγυμνώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στερεί την πρόληψη, στερεί τις κλινικές, τα εργαστήρια, τα χειρουργεία, καθώς η λειτουργία όλων έχει ανασταλεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Υποχρεώνει τις έγκυες να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αφού τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει. Όμως η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση.

Η κυβέρνηση ρίχνει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της επιδημίας, την ώρα που παίρνει μέτρα για να ενισχύσει και να διευκολύνει τη μεγαλοεργοδοσία ανάβοντας το πράσινο φως:

             Για να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία.

             Για να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,

             Για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.

             Για να μας επιβάλουν την τηλεργασία που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνει την εκμετάλλευσή μας.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων. Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης. Δεν συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων.Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook