Ο σύλλογος φοιτητών ΕΛΜΕΠΑ Χανίων κινητοποιείται για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης

ο-σύλλογος-φοιτητών-ελμεπα-χανίων-κιν-1022472

Ο σύλλογος φοιτητών ΕΛΜΕΠΑ Χανίων κινητοποιείται για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης και καλεί όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «κάθε φοιτητή να επικοινωνήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο για να εκφράσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.»

Τι ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Όλοι μας αγωνιούμε για την υγεία μας και των οικογενειών μας, με την επιδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε έξαρση. Παράλληλα έχουμε το άγχος τι θα γίνει με τις σπουδές μας, πως θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και πολλά ακόμα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αντίστοιχα από την διοίκηση του ΕΛΜΕΠΑ δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση των φοιτητών.

Ο σύλλογος μας διεκδικεί τα παρακάτω αιτήματα για τους φοιτητές του ΕΛΕΜΠΑ:

  • Να γίνουν ολοκληρωμένα τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Να ξεκινήσουν στο σύνολο τους χωρίς καθυστερήσεις και τεχνικές αδυναμίες. Να υπάρξει καταγραφή συναδέλφων που έχουν ανάγκη για εξοπλισμό, να φτιαχτεί τεχνική ομάδα από την σχολή για να βοηθήσει όπου χρειάζεται.
  • Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να συμμετέχουν ΟΛΟΙ ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση . Δωρεάν σύνδεση γρήγορου Internet για όλους τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων για τη σωστή και ολοκληρωμένη παρακολούθηση του μαθήματος. Να δηλωθούν και να σταλούν ταχυδρομικά τα συγγράμματα. Εξασφάλιση Η/Υ για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε φοιτητή.
  • Μέχρι να ολοκληρωθεί η ταχυδρομική αποστολή των συγγραμμάτων η ύλη κάθε ηλεκτρονικού μαθήματος να αναρτάται στο e-class. Ηλεκτρονικά να καταχωρούνται και να βαθμολογούνται εργασίες, πρόοδοι κλπ. Άμεση λήψη ενισχυτικών μέτρων όπως μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις, που θα αποθηκεύονται στις αντίστοιχες πλατφόρμες του e-class για όλα τα μαθήματα. Να υπάρχει η δυνατότητα μέσω του e-class να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το κάθε μάθημα.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη χαθούν εργαστήρια, Πρακτικές Ασκήσεις/Σεμινάρια ή άλλα μαθήματα υποχρεωτικής παρακολούθησης με τις αντίστοιχες αναπληρώσεις που θα χρειαστούν, αλλά εξασφαλίζοντας την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των φοιτητών. Για τα εργαστηριακά μαθήματα να εξασφαλιστούν τεχνικός εξοπλισμός για φοιτητές και καθηγητές ώστε να υπάρχει πρόνοια και να μην είναι δεσμευτικές οι απουσίες.
  • Ιδιαίτερα για τα εργαστηριακά μαθήματα που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανακοίνωση μέτρων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και το Τμήμα ώστε με τις κατάλληλες προσαρμογές να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και θα εξεταστούμε σε πράγματα που έχουμε διδαχθεί, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη μόρφωσή μας.
  • Οι πρακτικάριοι να πάρουν εδώ και τώρα το σύνολο του μισθού που τους αναλογεί από την πρακτική τους.
  • Το Πανεπιστήμιο να απαιτήσει εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία ώστε να καλυφθούν όλα αυτά τα κενά, είτε σε υποδομές στα ίδια τα Τμήματα, είτε και στους φοιτητές.
  • Να δοθούν άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα των φοιτητών σχετικά με το τι θα γίνει με το εξάμηνό τους και με τα μαθήματα που λόγω τέτοιων δυσκολιών δεν θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν.

Απαιτούμε λοιπόν τη συνάντηση του συλλόγου με τον πρόεδρο του τμήματος για το τι θα γίνει με το εξάμηνο και τα προβλήματα που προκύπτουν από την τηλεκπαίδευση και την πρακτική.

Ο σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή πήρε θέση που συνοψίζεται στο σύνθημα: Κανένας μόνος στην ζωή και τις σπουδές, μας μένουμε δυνατοί!

Αυτή την στιγμή η πλειοψηφία των φοιτητών βρίσκεται στον τόπο καταγωγής της και μαζί με τις αγωνίες για την κατάστασης της υγείας πάνε χέρι-χέρι και οι αγωνίες για τις σπουδές μας. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και για την υγεία και για τις σπουδές μας.

Αυτές τις μέρες είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να μην μείνει κανένας μόνος του αλλά να κοιτάξουμε πως μαζί όλοι όσοι αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα και μας ανησυχεί η κατάσταση που επικρατεί θα οργανωθούμε.

Για να σταματήσουν τα εξ αποστάσεως ευχολόγια και να αναλάβει επιτέλους το κράτος και η κυβέρνηση τις ευθύνες της προτείνουμε να συντονιστούμε και να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας με τα δυνατά μέσα. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

  • Την δημιουργία σελίδας του συλλόγου στο facebook για να υπάρχει μαζική ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Μαζική διάδοση της σελίδας σε όλα τα μέλη του συλλόγου ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τυχόν προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
  • Για τα ζητήματα της τηλεκπαίδευσης θα υπάρξει αναλυτικός οδηγός του ΔΣ για να ενημερωθούν όλα τα μέλη του συλλόγου.

Η νέα σελίδα του συλλόγου μας: https://tinyurl.com/upp7fm2

Για τηλεφωνική επικοινωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο: 6972643035 (Μαράκης Γιάννης, πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου ΕΛΜΕΠΑ Χανίων)”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook