Η κοινότητα Αλβανών Μεταναστών Χανίων και η αλήθεια πίσω από το υποτιθέμενο μίσος που καλλιεργούν κόμματα και ΜΜΕ

η-κοινότητα-αλβανών-μεταναστών-χανίω-767207

Να ακουστεί και η δική του φωνή επιδιώκει η κοινότητα Αλβανών Μεταναστών Χανίων, με αφορμή όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Στο άρθρο – παρέμβαση με τίτλο «Ανάμεσα σε δυο πατρίδες» που δημοσιεύει το zarpanews.gr τα μέλη του συλλόγου εξηγούν πως «πίσω από το υποτιθέμενο μίσος» και όλα αυτά «που προβάλλουν ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα», υπάρχει αλληλοεκτίμιση και σεβασμός με τους ντόπιους: «Έχουμε μάθει να συμβιώνουμε μεταξύ μας, έχουμε μάθει να είμαστε στην ίδια οικογένεια και κυρίως έχουμε μάθει να σεβόμαστε.» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Η επιστολή

«Ο ορισμός της μετανάστευσης, η κοινωνική ανάλυση και οι συνέπειες που προκαλεί, ανέκαθεν αποτελούσαν ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς. Η έννοια όμως και η επίδραση που αυτή προκαλεί τόσο σε αυτούς που μεταναστεύουν, όσο και σε αυτούς που δέχονται τους μετανάστες, είναι έννοιες που δεν αναλύθηκαν ποτέ από τους ίδιους τους μετανάστες αλλά ερμηνεύονταν κυρίως από ανθρώπους όπου απείχαν πολύ από αυτής καθ’ εαυτής.

Θεωρώντας λοιπόν πως η μετανάστευση αρχικά δεν αποτελεί επιλογή αλλά ανάγκη προς επιβίωση, θεωρείται αναμενόμενο πως όσο λιγότερο ανεπτυγμένη είναι η χώρα από την οποία προέρχονται οι μετανάστες, τόσο μεγαλύτερο το χάσμα που θα προκύψει μεταξύ των δυο λαών, συνεπώς τόσο εντονότερα τα προβλήματα και οι δυσκολίες.

Οι δυσκολίες δεν αφορούν τη προσαρμογή μόνο των μεταναστών αλλά και των ημεδαπών, ερχόμαστε λοιπόν εξορισμού σε μια μόνιμη διαμάχη μεταξύ των δυο πολιτισμών.

Μια διαμάχη, αφενός ενός ταλαιπωρημένου έθνους που αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία και αφετέρου ενός πολιτισμένου έθνους που δυσκολεύεται να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα.

Άνθρωποι που δεν έχουν καν δικαίωμα να είναι μετανάστες, εφόσον η πλειονότητα αυτών είναι παράνομοι, ενώ στον αντίποδα ημεδαποί που θεωρούν παράλογη τη νομιμοποίηση τους.

Μορφωμένοι άνθρωποι, που θυσίασαν τα πτυχία τους στο βωμό της ευτυχίας των παιδιών τους, αποτελούν για το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού των ημεδαπών, τη πιο μισητή μειονότητα της χώρας τους.

Άνθρωποι εργατικοί, που φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε δουλειά βρέθηκαν να κατηγορούνται για την αύξηση των ποσοστών της ανεργίας και να αποτελούν έναν από τους κυριότερους λόγους της οικονομικής κρίσης γνωρίζοντας όλοι μας πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερα οικονομικές γνώσεις για να ερμηνεύσεις την συμβολή των μεταναστών στην ανάπτυξη οποιασδήποτε χώρας.

Άνθρωποι που επωφελήθηκαν από τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» της Ελλάδας σε καμία περίπτωση όσο οι ίδιοι Έλληνες, θεωρήθηκε πως αδίκως πλούτισαν και κατ’ επέκταση πλούτισαν και τη χώρα τους, παραβλέποντας όλοι μας τη σκληρή δουλειά που κανένας τους δεν φοβήθηκε και που κανένας Έλληνας δεν δέχονταν να κάνει.

Τίποτα δεν είναι μονόπλευρο ωστόσο, τα νομίσματα έχουν πάντα δυο όψεις και πίσω από το υποτιθέμενο μίσος, την αδικία και τις κακουχίες που έχουν υποστεί οι μετανάστες βρίσκεται πάντα ένας σεβασμός και μια εκτίμηση και των δυο αμφοτέρων. Από τη μια των ανθρώπων που πολέμησαν για μια καλύτερη ζωή και από την άλλη, των ανθρώπων που μας δέχτηκαν μας αγκάλιασαν και δεν μας ξεχώρισαν από τα παιδιά τους. Όλοι μας γνωρίζουμε πως υπάρχουν και τέτοιοι Έλληνες που μας κάνανε και εμάς καλύτερους ανθρώπους.

Ας φροντίσουμε όλοι μας μεμονωμένα λοιπόν, να εκφράζουμε την εκτίμηση μας σε όλους αυτούς που μας στήριξαν, σε όλους αυτούς που μας έθρεψαν και κυρίως σε όλους αυτούς που μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί τίποτα δεν θα ήταν ίδιο αν ουσιαστικά υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που προβάλουν τα ΜΜΕ ή οι πολιτικές παρατάξεις . Έχουμε μάθει να συμβιώνουμε μεταξύ μας, έχουμε μάθει να είμαστε στην ίδια οικογένεια και κυρίως έχουμε μάθει να σεβόμαστε.

Το μείζον πρόβλημα μας είναι η πολιτική μας, είναι αυτή που δεν έχει μάθει να δίνει αξία στους ανθρώπους της, είναι αυτή που δεν σεβάστηκε κανέναν μας και είναι αυτή που προβάλει τις αντιθέσεις μας προκειμένου να κρύψει καλά τις δίκες της αδυναμίες. Ο Πλάτων για άλλη μια φορά λοιπόν επιβεβαιώνεται πως ο «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν». Αυτή είναι η αλήθεια που καλούμαστε όλοι μας να δούμε κατάματα γιατί τελικά η δική μας η γενιά θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις σκληρές και άδικες πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την απαράδεκτη σιωπή των καλών και έξυπνων ανθρώπων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook