Ο Στέφανος Κορκολής στο Zarpa Radio 89,6: Έκκληση για στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου – Η σχέση του με τα Χανιά και η συνεργασία με την Σοφία Μανουσάκη

ο-στέφανος-κορκολής-στο-zarpa-radio-896-έκκληση-γι-553459

Στο Zarpa Radio 89,6 μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Στέφανος Κορκολής, απευθύνοντας έκκληση να στηριχθεί ο χώρος της Τέχνης.

Στην εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, ο γνωστός συνθέτης και τραγουδοποιός Στέφανος Κορκολής επεσήμανε την οικονομική δυσπραγία και τα συνακόλουθα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας ενώ θυμήθηκε και την πρώτη του συναυλία στα Χανιά που έχει αποτυπωθεί στην ψυχή του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την σχέση του με τα Χανιά ανέφερε:

Τα Χανιά τα αγαπώ από την πρώτη μου συναυλία εκεί το 1993, την οποία αν θυμάμαι καλά είχε διοργανώσει μάλιστα ο Δημήτρης Παππάς. Ήμασταν νέοι τότε αλλά οι μνήμες παραμένουν… νεανικές. Η συναυλία ήταν συγκλονιστική, κάποια πράγματα μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο και μένουν για πάντα στο μυαλό και κυρίως στην ψυχή μας.

Για τα οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη στήριξης των καλλιτεχνών:

Ο κόσμος θεωρεί ότι οι καλλιτέχνες δουλεύουμε από χόμπι, πως είναι μια εύκολη δουλειά. Αυτό δεν ισχύει, απαιτείται σκληρή δουλειά και κόπος για να φτιαχτεί ένα τραγούδι ας πούμε που θα συντροφεύσει τον κόσμο.

Εκτός όμως από τους προβεβλημένους καλλιτέχνες, υπάρχουν πάρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο, ορισμένοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης. Γνωρίζω ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη που οργανώνουν συσσίτια για τους ασθενέστερους συναδέλφους μας.

Η μόνη βοήθεια που δεχθήκαμε όλη αυτήν περίοδο είναι ένα επίδομα που λάβαμε την Άνοιξη, αρκετοί μάλιστα καθυστερημένα τον Ιούνη. Υπάρχει μια αδικία, μια θεατρική παράσταση ή μια συναυλία με καθήμενους δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες απο τις εικόνες συνωστισμού που βλέπουμε στα ΜΜΜ.

Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι κάποιες διευκολύνσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το κείμενο με τις υπογραφές ήδη πάνω από 700 συναδέλφων για την ώρα.

Για την συναυλία του με την Χανιώτισσα Σοφία Μανουσάκη στο πλαίσια της εκπομπής του Μέγκα «Σπίτι με το Μέγκα»:

Είναι μια ευκαιρία για μας να έρθουμε κοντά με τους φίλους μας. Λέω φίλους μας γιατί έτσι τους νιώθω, δεν μου αρέσει να τους αναφέρω ως «το κοινό». Από τον Μάρτη έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλα «σκωτσέζικα ντους» με τις απαγορεύσεις των συναυλιών, ήταν λοιπόν πολύ ευχάριστο για εμάς να επικοινωνήσουμε και πάλι με τον κόσμο.

Η Σοφία είναι μια πολύ ταλαντούχα κοπέλα χαμηλών τόνων που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο και αξίζει να στηριχθεί, ειδικά από τους συντοπίτες της. Το νέο της τραγούδι «Βάρδια» είναι λες και γράφτηκε γι’ αυτήν ακριβώς την περίοδο, παρότι δημιουργήθηκε προγενέστερα.

Για τον κορονοϊό και τα προσωπικά του σχέδια και συναισθήματα αυτήν περίοδο:

Ανήκω και εγώ στις ευπαθείς ομάδες αλλά προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, αυτήν την συμβουλή θέλω να δώσω και στον κόσμο. Ο υπερβολικός φόβος αλλά και η προκλητική αδιαφορία είναι κακοί σύμβουλοι.

Στην πρώτη καραντίνα μου είχε ανατεθεί να γράψω μουσική για τις Βάκχες και έτσι ξέσπασα εκεί δημιουργικά. Δυστυχώς στον δεύτερο εγκλεισμό αναλώνομαι παρακολουθώντας τηλεόραση και ταινίες. Είχαμε μια συνεργασία μάλιστα με την Κάρμεν Ρουγγέρη στα πλαίσια της διασκευής του Μικρού Πρίγκηπα αλλά οι πρόβες και τα πάντα έχουν παγώσει για την ώρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook