Ο Στέφανος Κορκολής για τον Δημήτρη Μητροπάνο – Πώς έγινε επιτυχία το «Θες» 10 χρόνια μετά

ο-στέφανος-κορκολής-για-τον-δημήτρη-μη-1438384

Ο Στέφανος Κορκολής στη συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

«Εκεί που είμαι 6 ή 7 χρονών και παίζω στο πιάνο μου, από το απέναντι παράθυρο, του γείτονα, μπαίνει η φωνή του Δημήτρη Μητροπάνο από ένα τρανζίστορ. Σταματάω αμέσως το πιάνω και ακούω. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι. Λέω στη μητέρα μου: “Μαμά τι είναι αυτό που ακούω;”, “Σ’ αρέσει;” μου λέει, “Πάρα πολύ. Τι είναι;” της απαντάω και μου λέει: “Ο Μητροπάνος”» εξομολογήθηκε ο Στέφανος Κορκολής για την πρώτη του “επαφή” με τον Δημήτρη Μητροπάνο. «Από τότε, ό,τι έβγαζε ο Μητροπάνος, η μητέρα μου μου το έπαιρνε σε δισκάκια και άκουγα» συμπλήρωσε.

«Περνάνε τα χρόνια, κάνουμε την πρώτη μας συνεργασία, μου έκανε μεγάλη τιμή ο Μητροπάνος να έρθει να τραγουδήσει σε δικό μου δίσκο με το “Κάποιες Φορές” σε στίχους της Εύης Δρούτσα. Εκεί άρχισε μία φιλία που έχει και τα αστεία της. Ήθελε να με πείσει στο “Κάποιες Φορές” να χορεύουμε Χασάπικο. Εγώ μπέρδευα τα βήματα. Έχει τρομερό χιούμορ ο Δημήτρης. Δεν μπορώ να μιλήσω σε παρελθόντα χρόνο για τον Δημήτρη, για τέτοιους ανθρώπους. Είναι εδώ, είναι κοντά μας. Δίπλα μας» είπε ο σπουδαίος συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής

Πώς έγινε επιτυχία το “Θες” 10 χρόνια μετά

«Μετά από πολύ καιρό έφτασε η στιγμή να εκπληρώσω ένα όνειρό μου. Να κάνω ολόκληρο CD στον Δημήτρη Μητροπάνο. “Πες μου τ’ αληθινά σου” ο τίτλος του CD σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση και του Νίκου Μωραΐτη. Φυσικά γίνεται επιτυχία το “Σβήσε το Φεγγάρι”. Ήταν ζεϊμπέκικο και ραμμένο για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Άκουγα όταν το έγραφα το τραγούδι. Εγώ άκουγα Μητροπάνο να ηχεί στα αυτιά μου» περιέγραψε ο Στέφανος Κορκολής.

«Στο “Θες” σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση, επίσης άκουγα τον Μητροπάνο. Τα ραδιόφωνα εκείνης της εποχής θεώρησαν ότι έχει πολλά λόγια το τραγούδι. Και δεν παίχτηκε. Δεν έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να το ακούσει» αποκάλυψε ο σπουδαίος συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής.

Και συνέχισε: «Και έρχεται το καλαίσθητο και πολύ συναισθηματικό διαφημιστικό σποτάκι στην τηλεόραση, ακούμε το τραγούδι και ξαφνικά αγγίζει τις ψυχές των περισσότερων Ελλήνων. Γιατί λοιπόν κάποιοι “ειδικοί” να στερούν και από τους δημιουργούς και από τον κόσμο αυτήν τη διάδραση;».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook